Με ταινίες για όλα τα γούστα οι έξι πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες και ενώ το «Star Wars» συνεχίζει την προέλαση και στην Ελλάδα σε συνδυασμό, βέβαια, με το πολύ καλή πορεία που έχει και το «Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Η Σιωπηλή Δολοφόνος


Κινέζικη ταινία με βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάνες. Στην Κίνα του 9ου αιώνα μια δολοφόνος αναλαμβάνει να σκοτώσει τον εξάδελφό της, πολιτικό ηγέτη που βρίσκεται σε διαμάχη με την αυτοκρατορική αυλή…


Θαυμάσιος Βοκάκιος


Ιταλική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. Ενώ μια επιδημία πανούκλας χτυπά τη Φλωρεντία, δέκα νέοι και νέες καταφεύγουν σε μια εξοχική έπαυλη και περνούν τις μέρες τους αφηγούμενοι ερωτικές ιστορίες.


Ο Μικρός Πρίγκιπας


Animation εκδοχή του βιβλίου του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί ,όπου ένα μικρό κορίτσι, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολέγιο. Ανακαλύπτει, όμως, ότι δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.


Μπελ & Σεμπάστιαν 2: Η Περιπέτεια Συνεχίζεται


Σίκουελ της γαλλικής οικογενειακής επιτυχίας. Στο χωριό του Σεμπαστιάν, όλοι γιορτάζουν τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εκείνος μαζί με τον πιστό του σκύλο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή της φίλης του, Αντζελίνα. Όμως, το αεροπλάνο, που θα επέστρεφε η φίλη του, πέφτει σε ένα πυκνό δάσος και έτσι ξεκινά η αποστολή διάσωσής της , επιφυλάσσοντας πολλούς κινδύνους, ταλαιπωρίες αλλά και ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των δύο φίλων…


Στην Καρδιά της Θάλασσας


Aμερικανική περιπέτεια βασισμένη σε αληθινή ιστορία σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ ,Ρον Χάουαρντ. Στο Ναντάκετ του 1850 ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του φαλαινοθηρικού Έσεξ διηγείται στον Χέρμαν Μέλβιλ, κατοπινό συγγραφέα του «Μόμπι Ντικ», τα πραγματικά γεγονότα του τραγικού ναυαγίου, όπως εκτυλίχθηκαν 30 χρόνια πριν.


Brooklyn


Αγγλο-ιρλανδική δραματική ταινία. Μια νεαρή Ιρλανδέζα , η Έιλις, φτάνει στο Μπρούκλιν της δεκαετίας του ’50 και υπομονετικά χτίζει εκεί μια καινούργια, ευτυχισμένη ζωή. Μέχρι που το παρελθόν την καλεί ξανά, αναγκάζοντάς την να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα, την οικογένεια και τον έρωτα.


Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube