• H αίσθηση που έχω είναι ότι ο Ολυμπιακός τελικά θα δώσει άδεια στον Σαντιάγκο Έσε να πάει να παίξει με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής (Κ23, συν 3 παίκτες άνω των 23) στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μέσα στο καλοκαίρι.

• Φαίνεται ότι η επιθυμία του 22χρονου Αργεντίνου είναι να λάβει μέρος στη διοργάνωση κι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να του πάει κόντρα, καθώς μέχρι στιγμής άλλωστε ο παίκτης δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή-το αντίθετο είναι απολύτως επαγγελματίας. Παράλληλα, μία συμμετοχή του Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να του δώσει και υπεραξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ειδικά αν η Αργεντινή πάει καλά. Και δείχνει ο (ομοσπονδιακός προπονητής και παλιός μεγάλος άσος) Χαβιέ Μασεράνο να πιστεύει ότι μπορεί να κτυπήσει η ομάδα του το χρυσό μετάλλιο.

• Να διευκρινίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να αρνηθεί την πρόσκληση του Έσε από την Αργεντινή, όπως π.χ. έκανε η Πόρτο για τον δικό της αμυντικό χαφ, τον Βαρέλα. Κι όπως έκαναν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες-όπως αντίθετα άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμη και σπουδαίες, όπως η Μάντσεστερ Σίτι με τον Άλβαρες και η Μπενφίκα με τον Οταμέντι, επέτρεψαν τη συμμετοχή των δικών τους παικτών. Βέβαια, για να έχει νόημα η όλη συζήτηση πρέπει να επισημοποιηθεί πρώτα η κλήση του Έσε, όμως όλες οι πληροφορίες από το Μπουένος Άϊρες λένε ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί.

• Προς το παρόν ο Έσε κάνει διακοπές, αφού έπαιξε πρώτα στα δύο φιλικά της Κ23 της Αργεντινής κόντρα στη Παραγουάη. Η Εθνική Αργεντινής δίνει πρώτο παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στις 24 Ιουλίου, οπότε αν μη τι άλλο ο άσος του Ολυμπιακού θα ξεκουραστεί για τα καλά. Εξυπακούεται, από την άλλη, ότι θα χάσει όλη την προετοιμασία του Ολυμπιακού…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube