Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την εθνική Ιταλίας είναι αν ο Πάολο Μπανκέρο θα επιλέξει να αγωνιστεί με τα χρώματά της.

Ο πατέρας του ρούκι της σεζόν στο ΝΒΑ είναι Ιταλός και η μητέρα του Αμερικανίδα, με τον ίδιο να έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, συνεπώς έχει δικαίωμα επιλογής.

Ωστόσο, όπως και ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, έτσι και ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Τζανμάρκο Ποτσέκο, δήλωσε πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ίσως ο παίκτης επιλέξει τις ΗΠΑ λόγω της εκτόξευσης της καριέρας του.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το σενάριο έχει αλλάξει. Η Ιταλική Ομοσπονδία εντόπισε ένα μεγάλο ταλέντο, το οποίο είναι επίσης προικισμένο με εξαιρετικές ηθικές αρχές. Λόγω του COVID, δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα. Στη συνέχεια, εξελίχθηκε πέρα ??από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις», παραδέχθηκε ο Ποτσέκο.

«Χαιρόμαστε γιατί το άξιζε, αλλά τώρα η επιλογή του είναι πιο δύσκολη. Ο Μπανκέρο είναι ένας εξαιρετικά σοβαρός άνθρωπος, όχι μόνο συγκεντρωμένος στον εαυτό του, και έχει ξεκάθαρες ιδέες. Έχει έναν τρόπο να παίζει και να κατανοεί το μπάσκετ σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να προσαρμοστεί οπουδήποτε. Ονειρευόμασταν και κρατούσαμε τις ελπίδες μας ζωντανές, αλλά όλα έχουν αλλάξει. Θα μας απαντήσει έγκαιρα, είμαι σίγουρος. Στο μεταξύ, προχωράμε», συνέχισε ο Ιταλός τεχνικός.

Ο 20χρονος άσος έκανε μια πολύ καλή πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ με το Ορλάντο μετρώντας 20 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ κατά μέσο όρο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube