Νικήτρια (1-2) στη φιλική αναμέτρηση με την Πορτογαλία που διεξήχθη στη Λισάβονα αναδείχθηκε η Κροατία.

Η Χρβάτσκα ήταν καλύτερη στο παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο και κυριάρχησε. Άλλωστε, πήρε προβάδισμα αρκετά νωρίς, μόλις στο 8' με εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς.

Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε τετραπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ανεβάζοντας ρυθμούς εν συνεχεία. Μάλιστα, ισοφάρισαν στο 48' με το τελείωμα προ κενής εστίας από τον Ζότα, ύστερα από «πάρε-βάλε» του Σεμέδο.

Ωστόσο, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς ανέκτησε το προβάδισμά της στο 56', με τον Πάσαλιτς να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με σουτάρα και τον Μπούντιμιρ να παίρνει το «ριμπάουντ» σκοράροντας από κοντά.

Να σημειωθεί ότι ο Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ παρέμεινε στον πάγκο για την Κροατία (εν αντιθέσει με το προηγούμενο φιλικό με τη Βόρεια Μακεδονία που έπαιξε όλο το ματς), όπως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την Πορτογαλία.

Σίγουρα, μια εμφάνιση που προβλημάτισε τους Ίβηρες, οι οποίοι θα δώσουν το τελευταίο τους φιλικό πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την Τρίτη (11/6, 21:45) κόντρα στην Ιρλανδία.

Αντίθετα, η Κροατία -που ολοκλήρωσε τις φιλικές της αναμετρήσεις- έδωσε συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις (μετά και το 3-0 επί της Βόρειας Μακεδονίας) πηγαίνοντας με πολύ καλή ψυχολογία στη διοργάνωση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.