Τα φιλικά του Αυγούστου προσφέρουν μια κάποια μεγαλύτερη ασφάλεια για συμπεράσματα από εκείνα του Ιουλίου, έστω και αν οι ομάδες δεν παίζουν με βασική ενδεκάδα όπως ο ΠΑΟΚ ή τώρα βρίσκουν τον βασικό κορμό τους όπως ο Ατρόμητος. Αρκούσε μόνο η γκολάρα του Κλάους για να πει κανείς πως αποζημιώθηκε που πήγε στο γήπεδο, αλλά το ματς πρόσφερε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Για τον Ατρόμητο σε επίπεδο συνόλου μιας και λογικά είδαμε τον βασικό κορμό του σε αυτό το παιχνίδι, ενώ από τον ΠΑΟΚ είχε ενδιαφέρον το ντεμπούτο του Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας.

Ο Ισπανός διαθέτει χαρίσματα που δεν έχουν οι υπόλοιποι μεσοαμυντικοί του ΠΑΟΚ κι αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ο έμπειρος μέσος θα βοηθήσει παρά πολύ στο κατέβασμα της μπάλας, αφού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να πάρει την πρώτη πάσα από τα στόπερ και να κατευθύνει σωστά το παιχνίδι. Διαθέτει πολύ καλή αίσθηση του γηπέδου, οι μεταβιβάσεις του είναι ασφαλείς και θα πάρει την σωστή απόφαση για το πού θα πάει η μπάλα. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ, αφού στη Σουόνσι το 2013-2014, έκανε 35 συμμετοχές. Δεν υστερεί στα αμυντικά καθήκοντα καθόλου, ο Κάνιας θα αποτελέσει την ραχοκοκκαλιά του ΠΑΟΚ φέτος.

Ο Μπρκιτς είναι επιβλητικός σαν τερματοφύλακας. Είχε δυο καλές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος ο Σέρβος, ειδικά η μία πολύ καλή σε τετ-α-τετ με τον Λημνιό. Προς το τέλος του αγώνα είχε μια κακή έξοδο σε κόρνερ. Ασφαλές συμπέρασμα δεν έβγαλα, αλλά δείχνει επιβλητικός και σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Ο Τζάλμα Κάμπος αποτελεί μια παρουσία μέσα στο γήπεδο που σου δίνει την αίσθηση του τανκ που θα περάσει πάνω απο τον αντίπαλο με μεγάλο διασκελισμό, αλλά και τρομερή τεχνική κατάρτιση. Μεγάλη βελτίωση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του φορ, βάζοντας στοιχεία στο παιχνίδι του μου έδειξε ο Κουλούρης.

Από τον Ατρόμητο το νέο απόκτημα, ο Λευκορώσος Μπάγκα έδειξε καλά στοιχεία στον ανασταλτικό τομέα, χωρίς κάτι ιδιαίτερο σε δημιουργία. Εκείνος που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ήταν ο Θωμάς Βασιλείου, ένας επιθετικός που παίζει στην άκρη με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και καλές μεταβιβάσεις ώστε ν' αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του.

Οι Περιστεριωτες θα είναι ξανά συμπαγείς, αλλά και φέτος δείχνει να τους λείπει το εύκολο γκολ. Ξέρουν ν' αξιοποιούν τους κενούς χώρους μέχρι ένα σημείο, αλλά η τελική καλή πάσα είναι ενα θέμα. Ο Γροντής δε νομίζω πως μπορεί να δώσει στον Δέλλα αυτό που θέλει σε εκείνο ο Ελληνας τεχνικός. Το νέο αίμα που υπάρχει στην ομάδα με τους Λημνιό και Μπαστακό να έχουν πάρει ήδη εμπειρίες από την προηγούμενη σεζόν θα σηκώσει βάρος. Χρήσιμη ήταν η προσθήκη του Ζησόπουλου πο θα δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις μεσοαμυντικά, αλλά πεποίθηση μου είναι πως ο Ατρόμητος χρειάζεται έναν δημιουργικό χαφ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube