Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τελευταία την επικράτηση επί της Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας, ο Ανδρέας Πιστιόλης έχει ήδη μπει στις καρδιές των φίλων της Γαλατάσαραϊ. Ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στην Fanatik τόνισε πως δεν του προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση το κλίμα στο τουρκικό ντέρμπι, αφού έχει… προϋπηρεσία στα ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

«Ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα αλλά έχοντας βιώσει τα ντέρμπι αιωνίων στην Ελλάδα για χρόνια είμαι συνηθισμένος σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ο ανταγωνισμός Γαλατά και Φενέρ είναι από τους πιο σημαντικούς στην Ευρώπη και δεν διαφέρει από το Ρεάλ-Μπαρτσελονα ή από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Εμείς πνευματικά θέλουμε να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι λες και πάμε για πόλεμο. Θέλουμε τη νίκη, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή», τόνισε.

Για την απόφαση να φύγει από τη θέση του βοηθού στην ΤΣΣΚΑ και να αναλάβει την Γαλατά είπε: «Εργαζόμουν ως βοηθός για 15 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ένιωθα έτοιμος για να αναλάβω μια ομάδα ως πρώτος προπονητής. Όταν δέχτηκα την πρόταση από τη Γαλατάσαραϊ ήμουν πολύ χαρούμενος και την αποδέχτηκα χωρίς να διστάσω».

Ο ίδιος απολαμβάνει την παρουσία του στην γειτονική χώρα. «Μου αρέσει πολύ η Τουρκία. Λατρεύω τη ζωή εδώ και τους Τούρκους. Είχα δουλέψει και παλαιότερα για έναν χρόνο στην Μπάνβιτ (σ.σ. ως βοηθός του Δημήτρη Ιτούδη). Η Γαλατά είναι ένας πραγματικά μεγάλος σύλλογος και έχει εκατομμύρια οπαδούς. Είμαι περήφανος που είχα πρόταση από έναν τέτοιο οργανισμό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube