Οι Αυστραλοί κατόρθωσαν πριν από μερικές μέρες να στρέψουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν κατόρθωσαν να κερδίσουν τις Η.Π.Α. με 98-94, αναγκάζοντας την στην πρώτη της ήττα μετά από 13 χρόνια.

Ο πάουερ φόργουορντ των «Boomers», Τζακ Λαντέιλ αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, λέγοντας ότι: «Κατανοούμε την πίεση και την προσμονή που υπάρχει γύρω από την ομάδα μας, αλλά στόχος μας παραμένει να γυρίσουμε με ένα μετάλλιο στις αποσκευές μας. Όλοι συμφωνούν ότι έχουμε μια ομάδα ικανή για μια τέτοια επιτυχία. Ελπίζω πως θα φτάσουμε μέχρι τον τελικό».

Το νέο απόκτημα της Ζαλγκίρις μίλησε και για την νοοτροπία των «Καγκουρό», αναφέροντας ότι «Παίζουμε σαν ένα και με πάθος. Η νοοτροπία αυτή υπάρχει μέσα μας σαν έθνος. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ανατραφεί. Παίζουμε μαζί για ενάμιση μήνα και νιώθουμε λες και γνωριζόμαστε χρόνια. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα οφείλεται στους βετεράνους μας. Μπορεί να είμαι πρωτάρης σε αυτή την ομάδα, όμως με υποδέχτηκαν με τέτοιο τρόπο που ένιωσα λες και βρίσκομαι σπίτι μου».

Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube