Ύστερα από δύο χαμένους τελικούς στις ισάριθμες απόπειρες της, τα τρία τελευταία χρόνια, η Μπάγερν θέλει να φτάσει στην 5η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της. Η ομάδα που σκόρπισε τον πανικό και τον τρόμο στους αντιπάλους της στην φετινή περίοδο, αυτή τη φορά θέλει να πιει νερό από την πηγή.
Του Κώστα Μιαούλη
Η Μπάγερν πήρε μπροστά φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια. Αρχικά στην έδρα της, πήρε μια δύσκολη νίκη απέναντι στη Βαλένθια με 2-1, ενώ ακολούθησε η ηχηρή σφαλιάρα από την Μπάτε Μπορίσοφ με 3-1 εκτός έδρας. Αυτό το ματς στην Λευκορωσία φαίνεται πως ήταν και το πλέον καθοριστικό, μιας και από εκεί και μετά η Μπάγερν άστραψε και βρόντηξε. Στα 10 παιχνίδια που ακολούθησαν νίκησε 8 φορές, είχε μια ισοπαλία και ηττήθηκε μόνο από την Άρσεναλ εντός έδρας.
Το εντυπωσιακό με τους Βαυαρούς είναι πως όσο ανέβαινε το επίπεδο των αντιπάλων, τόσο πιο εύκολη φαινόταν να κάνει τη δουλειά. Αν το δει κάποιος ρεαλιστικά, έστω και ελάχιστα για ν’ αποκλειστεί η Μπάγερν κινδύνευσε μόνο από την Άρσεναλ, όταν έστω και για 6-7 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις οι «κανονιέρηδες» με το 2-0 μέσα στο Μόναχο, έβαλαν στην πρίζα τους Βαυαρούς. Η Γιουβέντους, παρά τον τραυματισμό του Κροος στο πρώτο παιχνίδι και η Μπάρτσελόνα, δεν μπόρεσαν να της βάλουν γκολ και η αλήθεια είναι πως και στα τέσσερα ματς των προημιτελικών και των ημιτελικών, οι ευκαιρίες τους ήταν ελάχιστες.
Η ομάδα του Χάινκες κατάφερε να σημειώσει 29 τέρματα στα 12 παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ για λογαριασμό των Βαυαρών σε αυτή, είναι ο Τόμας Μίλερ με 8, ο Πιζάρο σημείωσε 4, ο Κροος με τον Ρόμπεν από 3, από 2 οι Μάντζουκιτς, Γκόμεζ, Αλάμπα και Σβαϊνστάιγκερ και από ένα οι Ριμπερί και Σακίρι με ένα τέρμα να προέρχεται από αυτογκολ, αυτό του Πικέ στον εκτός έδρας αγώνα της Μπάγερν με την Μπάρτσα.
Η Μπάγερν βασίστηκε πάρα πολύ φέτος και στις στημένες φάσεις, αλλά και σε φάσεις που με έναν μπασκετικό όρο θα μπορούσαμε να «βαφτίσουμε» δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Σε πολλές περιπτώσεις η Μπάγερν κατάφερε να πάρει τη μπάλα την στιγμή που η αντίπαλη ομάδα, προσπαθούσε εκείνη να επιτεθεί. Με τον Χάβι Μαρτίνεθ, τον Σβαϊνστάιγκερ, αλλά και τον Μίλερ να πιέζουν πολύ, οι Βαυαροί με την γρήγορη μεταφορά της μπάλας, κατάφεραν να κλέψουν μπάλες και να βγάλουν πολλές τέτοιες φάσεις. Σε αυτή τη δουλειά βοήθησε ασφαλώς πολύ και η παρουσία του Μάντζουκιτς που δεν περιμένει τη μπάλα στα πόδια για να σκοράρει, όπως ο Γκόμεζ, αλλά πρεσάρει και γενικότερα συμμετέχει πάρα πολύ στην δημιουργία του παιχνιδιού, δίνοντας τη μπάλα αμέσως και βρίσκοντας την κατάλληλη θέση για να την υποδεχτεί και πάλι. Μια ομάδα που έχει σαν μεγαλύτερο όπλο, όπως ομολόγησαν και οι Καταλανοί, τις αστείρευτες φυσικές δυνάμεις.
Όσο για τον τραυματισμό του Κροος. Αυτός θα μπορούσε να αποσυντονίσει οποιαδήποτε ομάδα, όχι όμως και την Μπάγερν του Χάινκες. Ο Ρόμπεν βρέθηκε φρέσκος στην πιο κατάλληλη στιγμή, ώστε να παίξει από δεξιά με το ανάποδο πόδι, ο Μίλερ πήγε να παίξει πίσω από τον επιθετικό και η Μπάγερν σε αυτό το τελικό στάδιο της σεζόν, μοιάζει έτοιμη να «καταπιεί» κάθε αντίπαλο για να πετύχει το στόχο της. Από το «τρεμπλ» την χωρίζουν η Ντόρτμουντ για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και η Στουτγάρδη για να πάρει το Κύπελλο.