Στη… μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπαίνουν απόψε Δανία και Περού!

Οι δύο χώρες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 19:00 στην Μορντόβια Αρένα του Σαράνσκ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου. Διακύβευμα; Πιθανότατα η πρόκριση στην φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών, με την ομάδα που θα καταφέρει να επικρατήσει να αποκτά σημαντικό προβάδισμα.

Από τη μία πλευρά θα βρίσκονται οι Περουβιανοί, οι οποίοι μετά το σερί των έξι συνεχόμενων παιχνιδιών δίχως ήττα στο τέλος των προκριματικών κατάφεραν να επιστρέψουν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 ολόκληρα χρόνια και το Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982.

Η νέα γενιά των Ίνκας, με ηγέτες τον Πάολο Γκερέρο, ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά μετά τη δικαστική του δικαίωση, και τον… αειθαλή, Τζέφερσον Φαρφάν θέλουν να γράψουν ιστορία στα γήπεδα της Ρωσίας και να κυνηγήσουν το όνειρο της παρουσίας τους στην οκτάδα για τρίτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Από την άλλη η Δανία επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία της προκριματικής φάσης και να δικαιολογήσει τα πολύ καλά λόγια που ακούγονται για χάρη της. Με ηγέτη τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος θα έχει τη μπαγκέτα της οργάνωσης στα χέρια του και έναν… Σμάιχελ κάτω από τα γκολπόστ ευελπιστεί να κατακτήσει το τρίποντο και να κάνει το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα παιχνίδια νοκ άουτ.

Όπλο στην προσπάθεια τους θα αποτελέσει το γεγονός πως πρόκειται για μία από τις υψηλότερες ομάδες στη διοργάνωση, η οποία θα σταθεί αντιμέτωπη κόντρα σε μία εκ των κοντύτερων, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις στατικές φάσεις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Περού: Γκαλέσε, Αντβινκούλα, Ροντρίγκεθ, Ράμος, Τράουκο, Τάπια, Γιότον, Φλόερς, Κουέβα, Φαρφάν, Γκερέρο

Δανία: Σμάιχελ, Λάρσεν, Κρίστενσεν, Κιάερ, Ντάλσγκααρντ, Κβίστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο, Γιόργκεσεν, Πόουλσεν

Διαιτητής: Μπακαρί Γκασαμά (Γκαμπόν)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube