Το 2/2 στον προκριματικό όμιλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2026 για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/9) η Βραζιλία, η οποία επικράτησε 1-0 στην έδρα του Περού.

Η «Σελεσέαο» απέδρασε από το «Estadio Nacional de Lima» με γκολ στο 89', έχουσα για «χρυσό» σκόρερ τον Μαρκίνιος. Ο κεντρικός αμυντικός της Παρί Σεν-Ζερμέν βρήκε δίχτυα με γυριστή κεφαλιά από τη γωνία της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ.



Σ’ ένα παιχνίδι, όπου η Βραζιλία εάν και είχε ελαφριά υπεροχή (της ακυρώθηκε και γκολ του Ριτσάρλισον στο 29', μέσω VAR για οφσάιντ), τα βρήκε σκούρα από τους γηπεδούχους που δημιούργησαν και εκείνοι τις στιγμές τους.

Να σημειωθεί ότι για το Περού έμεινε στον πάγκο ο Αλεξάντερ Κάλενς. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαποκτηθείς στόπερ της ΑΕΚ -ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την Παρασκευή (15/9)- προερχόταν από τραυματισμό που του είχε στερήσει τη συμμετοχή στο προηγούμενο παιχνίδι της εθνικής του κόντρα στην Παραγουάη (0-0, 8/9).

Άλλωστε, όσο κυλούσαν τα λεπτά ο προπονητής του 31χρονου άσου, Χουάν Ρεϊνόσο, έριχνε στο ματς κατά βάση επιθετικογενείς παίκτες, στην προσπάθεια του να βρει γκολ η ομάδα του. Δίχως αποτέλεσμα όμως, με τους Περουβιανούς να μένουν με έναν βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Η βαθμολογία:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.