Είδε τον Πανιώνιο να επιστρέφει από το -18 στην τρίτη περίοδο, αλλά πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα το Περιστέρι!

Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη ήρθε στην αποψινή αναμέτρηση ερχόμενη από τρεις διαδοχικές ήττες σε Stoiximan GBL και BCL, έκανε εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με διαφορά 18 πόντων (38-20), αλλά «κόλλησε» στο τρίτο δεκάλεπτο, πριν φτάσει τελικά στη νίκη με 82-72!

Από την άλλη, ο Πανιώνιος παραλίγο να βρει μία ακόμα επική ανατροπή, όπως έκανε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Κολοσσό, αλλά τελικά έμεινε από δυνάμεις στην «τελική ευθεία», πέφτοντας στο 1-1.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Έντι (24π με 5/7 τρίποντα και 6 ριμπ) και Αβδάλας (16π), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Ντέβις (18π), Κάναντι (14π) και Ννοκό (14π, 5 ριμπ).

Το ματς:

Αμφίρροπη η αναμέτρηση στα πρώτα της λεπτά, με τον Πάτον να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα καλάθια και να βάζει το Περιστέρι μπροστά με 6-4, ενώ ο Έντι έβαλε το πρώτο τρίποντο του ματς, διαμορφώνοντας το 9-6. Παρότι έκανε νωρίς τα δύο προσωπικά του φάουλ, ο Πάτον συνέχισε να πρωταγωνιστεί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση των γηπεδούχων, τους οποίους έβαλε για πρώτη φορά στο +5 (13-8). Από εκείνο το σημείο και έπειτα το Περιστέρι κυριάρχησε απόλυτα, φτιάχνοντας εντυπωσιακό σερί 20-6 και κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +17 (33-16), με 9/10 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ ο Πανιώνιος δεν είχε πάρει ούτε ένα ριμπάουντ! Παράλληλα, ο Έντι είχε φτάσει ήδη τους 16 πόντους, ευστοχώντας σε όλα του τα σουτ (4/4 τρίποντα)!



Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να αντιδράσει, μειώνοντας σε 41-29 με μοναδικό του σκόρερ τον Κάναντι, ενώ πλησίασε μέχρι και το 46-35, πριν αναλάβουν ξανά δράση οι Πάτον και Έντι, οι οποίοι με συνεχόμενα δικά τους καλάθια διαμόρφωσαν το 53-40 του πρώτου ημιχρόνου.



Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, ο Πανιώνιος βελτίωσε κατακόρυφα την άμυνά του και με πρωταγωνιστές τους Ννοκό και Ντέιβις στην άλλη πλευρά του παρκέ, μείωσε σε 57-50, ενώ ο Μπράουν με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 57-53. Το Περιστέρι συνέχισε να μοιάζει μπλοκαρισμένο κάνοντας διαδοχικά λάθη, με τον Ννοκό να μειώνει στον πόντο (57-56). Τελικά, οι γηπεδούχοι έβαλαν μόλις 8 πόντους στην περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να έχει πάρει το προβάδισμα (61-62)!



Με το ματς να έχει γίνει μεγάλο ντέρμπι, οι δύο ομάδες δυσκολευόντουσαν πολύ στο σκοράρισμα, ενώ το Περιστέρι σκόραρε μόνο με βολές στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου, πριν έρθει ο Κόφεϊ να κάνει το 70-66 με καλάθι-φάουλ! Σε εκείνο το σημείο του ματς ο Πανιώνιος φάνηκε να μένει από δυνάμεις, με το Περιστέρι να τρέχει σερί , φτάνοντας τελικά στη νίκη με 82-72.



Τα δεκάλεπτα: 33-16, 53-40, 61-62, 82-72

Τα στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ένα αστέρι γεννιέται: Πέντε ρεκόρ καριέρας για τον Αβδάλα κόντρα στον Πανιώνιο!

Λυκογιάννης: «Εκτός έδρας, αν δεν μπεις συγκεντρωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο δεν έχεις ελπίδα»

Λιμνιάτης: «Δείξαμε ότι έχουμε μια ομάδα με χαρακτήρες και προσωπικότητα»

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Μαζί στην κορυφή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ Betsson

Μπαρτζώκας: «Δεν υπολογίζω στον Γκος με την Αρμάνι, δύσκολα θα προλάβει και ο Μιλουτίνοφ»

Καστρίτης: «Ο Ολυμπιακός μας σεβάστηκε στον υπερθετικό βαθμό, εσωτερικό το θέμα με Μαντζούκα»

Βεζένκοφ: «Θέλουμε συνοχή και συνέχεια - Έπρεπε να τελειώσουμε νωρίς το παιχνίδι και το κάναμε»

Ολυμπιακός: Πιθανότατα επιστρέφει με Μπάγερν ο Μιλουτίνοφ - Δύσκολα με Αρμάνι ο Γουίλιαμς-Γκος

Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δυναμική μας - Κάθε ματς προς όφελός μας»

Επέστρεψε... φορτσάτος στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού ο Φαλ!