Με ένα πολύ δυνατό ματς θα πέσει η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, με το Περιστέρι bwin να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (4/3, 20:15, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ΕΡΤ3), στο κλειστό «Α. Παπανδρέου».

Στη βαθμολογία, οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο 16-2, ενώ από την άλλη το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη βρίσκεται στο 12-6. Από ‘κει και πέρα, αυτό θα είναι το τέταρτο φετινό ραντεβού των δύο ομάδων, με τους Πειραιώτες να έχουν κάνει το 3/3.

Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν στα ημιτελικά του Σούπερ Καπ στη Ρόδο, όπου ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 84-64. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 87-74, στο ΣΕΦ, για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ η τελευταία τους συνάντηση ήταν στα προημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατεί 87-68.

Το ματς Κυπέλλου ήταν και το τελευταίο για το Περιστέρι bwin πριν από τη διακοπή για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων. Άρα, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε αρκετές ημέρες για να πάρει τις απαραίτητες «ανάσες».

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός τρέχει ένα πολύ καλό αήττητο σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Στο διάστημα αυτό, έκανε το three-peat στο Κύπελλο, νικώντας 69-58 στον τελικό τον Παναθηναϊκό AKTOR. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, νικώντας την εύκολα 95-76, στο Κάουνας.

Από ‘κει και πέρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί σε ακόμη ένα ματς τρεις περιφερειακούς. Εκτός από την αναμέτρηση θα είναι οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Φυσικά, εκτός παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε περίοδο αποθεραπείας. Ωστόσο, οι Πειραιώτες θα έχουν και ένα νέο πρόσωπο, καθώς στο ελληνικό ρόστερ δηλώθηκε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος πήρε τη θέση του Ίγκνας Μπραζντέικις.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Παπαπέτρου, Τζιοπάνος και Τηγάνης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube