Κατέκτησε το πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η Μπουντεσλίγκα. Στο Κύπελλο Γερμανίας βρίσκεται στον ημιτελικό και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και αυτού του τροπαίου. Η εντός των συνόρων κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου τη φετινή χρονιά είναι απόλυτη, κάτι που θα έπρεπε να γεμίζει με ενθουσιασμό τους ανθρώπους της ομάδας.

Αιφνιδιάζοντας, όμως, τους πάντες, ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, μιλώντας στο γερμανικό «Kicker» εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που η ομάδα του βίωσε φέτος. «Η διαφορά μας από τις άλλες ομάδες είναι χαώδης. Αυτό δεν είναι καλό, αφού μειώνεται ο ανταγωνισμός και, κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον του κόσμου. Η Μπουντεσλίγκα ξεχώριζε γιατί υπήρχαν πολλές ομάδες που διεκδικούσαν και στο τέλος κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Δεν ήταν όπως στην Ισπανία, όπου ο τίτλος πηγαίνει σε δύο, μόνο, ομάδες. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Είμαι πολύ προβληματισμένος από την άνεση με την οποία η Μπάγερν κατέκτησε τον τίτλο», είπε χαρακτηριστικά ο Χένες, ξαφνιάζοντας με τις απόψεις του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Βαυαρών σημείωσε πως, ήδη, έχει κάνει κάποιες κινήσεις, προκειμένου να μειωθεί η διαφορά των ομάδων της Μπουντεσλίγκα. «Μίλησα με τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ και τους εξήγησα την κατάσταση. Και αυτοί φαίνονται προβληματισμένοι, δεν θέλουν να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, ακόμα και αν είμαστε εμείς αυτοί που βρίσκονται μπροστά. Πρέπει να συζητήσουμε όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και να βρούμε τρόπους, ώστε να ξανακάνουμε την Μπουντεσλίγκα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα είναι για το καλό όλων μας», υπογράμμισε ο Ούλι Χένες.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube