Η δυναμική του φαβορί (και η αριθμητική του πρώτου γύρου) επιβεβαιώθηκαν χτες το βράδυ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, νικώντας εμφατικά τον Χάρη Δούκα με τη διαφορά να ανέρχεται περί τις 20 ποσοστιαίες μονάδες, ξεκινά από σήμερα τη δεύτερη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος άγγιξε το 60% των ψήφων, στην ομιλία που ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στη Χαριλάου Τρικούπη, «σκιαγράφησε» την επόμενη μέρα στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός του κόμματος.



Ενότητα – αισιοδοξία – νίκη στις επόμενες εκλογές, το «τρίπτυχο» Ανδρουλάκη


Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ενωτικός σημειώνοντας πως «οι μεγάλες αλλαγές οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι» και τονίζοντας πως μετά την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη ονομαστικά τους τέσσερις συνυποψηφίους του λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα».

Στη συνέχεια, έδωσε σήμα αισιοδοξίας για το μέλλον («τα καλύτερα είναι μπροστά»), ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος είναι «να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» αλλά και η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές («χρέος πάνω απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία»).

Ως προς τη λειτουργία του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης αποσαφήνισε ότι «η παράταξη θα πορευτεί με αξιοπιστία, ενότητα και σοβαρότητα» προτάσσοντας παράλληλα την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να πολιτεύεται «χωρίς λαϊκισμό και με αξιόπιστο πολιτικό λόγο».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα επανασυσπείρωσης με αφορμή και τις εξελίξεις ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα. «Αυτήν την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίας ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο».



Τα μηνύματα των «τεσσάρων»


«Καταφέραμε μέσα σε 3,5 μήνες, να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις, και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα,», σημείωσε από την πλευρά του ο «φιναλίστ» της χθεσινής εκλογικής βραδιίας και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε δήλωσή του.

«Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας για ένα μεγάλο, ανοιχτό ΠΑΣΟΚ. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Γερουλανος τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί προσωπικά και τόνισε λίγο αργότερα πως «ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του». Για το αύριο του Κινήματος έδωσε το σύνθημα: «Ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η Αννα Διαμαντοπούλου συνεχάρη επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και δήλωσε πως «μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα». Εξέφρασε την πίστη της πως ο πρόεδρος του κόμματος θα «κάνει όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει μεγάλο και κυβερνών».

Ανάρτηση μέσω της οποίας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη πραγματοποίησε και ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου έστειλε SMS στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συγχαίροντάς τον και καλώντας να προχωρήσει «συνθετικά».

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube