Στους «16» του Κυπέλλου Betsson προκρίθηκε η Παναχαϊκή νικώντας με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Πιο κυνικοί οι Αχαιοί, επικράτησαν με γκολ Ντε Τόμας (35’ με πέναλτι και 63’), ενώ οι Ηπειρώτες σταμάτησαν πάνω στον Στογιάνοβιτς που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21’, με σουτ του Μάντζη που σταμάτησε ο Στογιάνοβιτς με διπλή προσπάθεια. Οι Πατρινοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν στο 34’ ο Σομποσίνσκι πάτησε τον Τραορέ και ο Ντε Τόμας μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ για το 0-1. Μάλιστα όλη η ομάδα σήκωσε μια φανέλα με το όνομα του Θέμη Πατρινού αφιερώνοντας το τέρμα στον άτυχο συμπαίκτη τους, που υπέστη ρήξη χιαστού στον αγώνα με την ΑΕΚ Β.



Ο Ρενέ Πομς θέλοντας να αφυπνίσει την ομάδα του έκανε τέσσερις αλλαγές με το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ρίχνοντας στη μάχη τους Μπεγκάλα, Τζίνο, Λούπα και Αθανασίου στις θέσεις των Μάντζη, Αζίζ, Καλέμι και Δούμα. Οι Ηπειρώτες έγιναν αμέσως πιο απειλητικοί, με τον Στογιάνοβιτς να αποκρούει σωτήρια στο 49’ το σουτ του Χάινριχ και στο 54’ την κεφαλιά του Σέποβιτς. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δεύτερο γκολ, στο 63’, με τον Λεσάι και τον Πανάγου να συνεργάζονται άψογα και τον Ντε Τόμας σε κενή εστία να γράφει το 0-2.

Ο Στογιάνοβιτς κράτησε κατεβασμένα τα… ρολά στη συνέχεια σταματώντας τις προσπάθειες των Αθανασίου (79’) και Λεό (81’), ενώ η Παναχαϊκή έχασε στην κόντρα την ευκαιρία για τρίτο γκολ με τον Ντε Τόμας για λίγα εκατοστά να μην φτάνει σε χατ-τρικ (82’). Ο Μαδριγάλ στο 89’ νικήθηκε από τον Αθανασίου, με τον Σέποβιτς να σπαταλά την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣ να ξαναμπεί στο ματς, σουτάροντας ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Δούμας (46’ Αθανασίου), Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Αζίζ (46’ Τζίνο), Ρίντερ, Χάινριχ (73’ Λέο), Καλέμι (46’ Λούπας), Μάντζης (46’ Μπεγκάλα), Σέποβιτς.

Παναχαϊκή (Τάτσης): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Σμάλης, Μπαξεβάνος, Καραγιάννης (71’ Ρόβας), Νίλι (71’ Παπατόλιος), Ζέκοφ (57’ Κοζορώνης), Τσάκνης, Ντε Τόμας (83’ Μαδριγάλ), Τραορέ (57’ Λεσάι).

Διαιτητής: Δ. Κεφαλάς (Σερρών)
Βοηθοί: Μπάλας (Τρικάλων), Καρασαββαΐδης (Καβάλας)

*Ο αγώνας δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: ΠΑΣ