Το ενδεχόμενο να γίνει Έλληνας και να παίξει στην Εθνική είχε εξετάσει σοβαρά και με καλές πιθανότητες για να γίνει αυτό πράξη ο Αρκάντιους Μάλαρζ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Πολωνία. Τελικά, ωστόσο, ο άλλοτε γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, της Ξάνθης, του ΟΦΗ, της Λάρισας και της Παναχαϊκής, έκανε πίσω.

«Για να είμαι ειλικρινής, το σκέφτηκα αρκετά. Άρχισε σαν μια απλή κουβέντα με φίλους από την ομάδα και καταλήξαμε στον Ότο Ρεχάγκελ. Όταν έφτασα κοντά, όλη η κατάσταση με τρόμαξε. Έχασα τον ύπνο μου για λίγα βράδια και τελικά κατάλαβα πως δεν μπορούσα να παίξω για την Ελλάδα. Αγαπώ τη χώρα, έζησα εκεί πολλά χρόνια και ένιωσα σαν στο σπίτι μου, αλλά είμαι Πολωνός. Λυπάμαι μόνο που δεν κλήθηκα ποτέ στην εθνική Πολωνίας. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκός, έπαιζε ο Μπόρουτς που ήταν στη Σέλτικ», δήλωσε ο πλέον 34χρονος άσος που παίζει στη Λέγκια.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη βία των ελληνικών γηπέδων. «Για τους Έλληνες το ποδόσφαιρο είναι σαν θρησκεία και γι’ αυτό υπάρχουν κάποιες φορές δυσάρεστα γεγονότα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος σκοτώνει για την ομάδα του. Αυτά τα πράγματα δεν έπρεπε να συμβαίνουν. Τώρα το πρωτάθλημα αρχικά διακόπηκε και στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνουν αγώνες χωρίς κόσμο. Αυτό δεν είναι όμορφο γιατί κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε γεμάτο γήπεδο. Σε πολλές χώρες αντιμετώπισαν το χουλιγκανισμό, ελπίζω να τα καταφέρουν και στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει με την οικογένειά του», τόνισε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ, το δίλημμα «Ελ Κααμπί-Πιερό» και η συνέντευξη με Αλμέιδα: Η ανάκριση του Ντέμη από τους ακροατές

Ντέμης για Αλαμάνο: «Άνθρωπος με πολύ μεγάλη κουλτούρα, από αυτόν άκουσα πρώτη φορά τη λέξη ''ωχαδερφισμός''»

Η γκολάρα του Τζόλη και όλες οι στιγμές λάμψης των Ελλήνων του εξωτερικού στο ευρωπαϊκό τριήμερο

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM για τη μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού και τις γκέλες Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Βαθμολογία UEFA: Ξανά 15η η Ελλάδα, χάθηκε χρυσή ευκαιρία να βρεθεί ακόμη και στη 13η θέση!

Ντέμης: Τι απαντά στην ερώτηση «γιατί δεν βγάζει αμυντικά χαφ το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα»

Αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Youth League

«Έφυγε» ο ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα, Κώστας Αλαμάνος

Οι κλήσεις της Εθνικής Ελπίδων για Σλοβακία, Κροατία

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο: 26χρονος τερματοφύλακας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας σε καρότσα αγροτικού!