Ο θάνατος του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς σε ηλικία μόλις 46 ετών συγκλόνισε τόσο το NBA όσο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μια από τις ομάδες που σημάδεψε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής ήταν και η Παρτίζαν, στην οποία αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2006, όντας MVP της Αδριατικής λίγκας σε αμφότερες τις σεζόν. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για να τον τιμήσουν, αφού θα προτείνουν στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όπου ο Μιλόγεβιτς εργαζόταν ως βοηθός, τη διεξαγωγή ενός υπαίθριου φιλικού αγώνα σε ανοικτό γήπεδο!

«Σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε έναν αγώνα ανάμεσα στην Παρτιζάν και το Γκόλντεν Στέιτ προς τιμήν του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς στο Βελιγράδι. Θέλουμε να διοργανώσουμε έναν υπαίθριο αγώνα όπως κάναμε πριν από την αρχή της φετινής σεζόν. Θα ήταν εκπληκτικό και για τους δύο συλλόγους, καθώς και για τη Σερβία. Θα τους απευθύνουμε πρόσκληση και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε στο Γκόλντεν Στέιτ τα έξοδα άφιξης και διαμονής τους στην πόλη μας. Ο Ντέγιαν ήταν αγαπημένος σε εκείνη την ομάδα του ΝΒΑ και είναι περιττό να πούμε τι σημάδι άφησε στον σύλλογό μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς.

Αν συμβεί αυτό, θα μιλάμε για ένα «μαγικό» event, αφού σπουδαίοι παίκτες όπως ο Στεφ Κάρι, ο Κλέι Τόμπσον και ο Ντρέιμοντ Γκριν θα επισκεφτούν το Βελιγράδι για τον συγκεκριμένο φιλικό αγώνα, απολαμβάνοντας μια από τις πιο ενεργές κερκίδες στην Ευρώπη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube