Σεφτέ στη φετινή Ευρωλίγκα έκανε η Παρτίζαν!

Μετά από δύο εκτός έδρας ήττες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πήρε τοπ πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν επικρατώντας με 86-78 της Μπάγερν Μονάχου στην κατάμεστη και... κολασμένη «Beogradska Αrena»!

Οι Σέρβοι κυριάρχησαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και χάρη στα εξαιρετικά ποσοστά τους πίσω από τα 6,75μ. (11/22 τρ.), κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 22 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και με +19 (71-52) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Στέρλινγκ Μπράουν με 22 πόντους, ενώ, για τους Βαυαρούς ξεχώρισε ο Ομπστ με 15 πόντους.

Το ματς:



Ανταγωνιστικό ήταν το παιχνίδι στις αρχές της πρώτης περιόδου, εκεί όπου η Μπάγερν προηγήθηκε με 6-9 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Η συνέχεια άνηκε στην Παρτίζαν, η οποία με τα τρίποντα των Μπονγκά, Μπράουν και Ντιλικινά έφτασε στο +13 (24-11), κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ 24-15. Το επιθετικό κρεσέντο των Σέρβων συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου όχι μόνο διατήρησαν με χαρακτηριστική άνεση τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, αλλά έφτασαν ακόμα και στο +22 (45-23) στο 17', προτού πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 49-32.




Η αντίδραση των Βαυαρών ήρθε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Κάρσεν Έντουαρντς και Ομπστ να «ροκανίζουν» τη διαφορά, μειώνοντας μέχρι και τους 8 πόντους για το 56-48 στο 24'. Ωστόσο, η Παρτίζαν βρήκε τον τρόπο με τους Μπονγκά και Ταϊρίκ Τζόουνς να ανεβάσει ξανά τη διαφορά, κλείνοντας την περίοδο στο +19 για το 71-52. Λίγο η χαλάρωση των γηπεδούχων, λίγο η αντεπίθεση των Γερμανών, έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι και τους 6 (78-72) στο 33'. Στο φινάλε, η Παρτίζαν κατάφερε να διασφαλίσει το υπέρ της προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη με το τελικό 86-78.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 49-32, 71-52, 86-78.


Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα highlights από την ήττα του Παναθηναϊκού στο Παρίσι

Μεσίνα: «Συγχαρητήρια σε Μπαρτζώκα και Ολυμπιακό - Αξίζει σεβασμό η νοοτροπία του ΜακΚίσικ»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού και την απρόσμενη ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR

Έδωσε δίκιο στους φίλους της Φενέρ ο Σάρας: «Και εγώ θα έφευγα πριν το τέλος του αγώνα»

Το σχόλιο Πετρίδη για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Παρί: «Δεν άξιζε κάτι καλύτερο, να ακούσει το καμπανάκι»

Αταμάν: «Είχα πολλά χρόνια να δω αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο παιχνιδιού στην Ευρωλίγκα»

Μπράουν: «Έπρεπε να ήμασταν πιο προετοιμασμένοι - Πολύ μεγάλο το κίνητρο με Ρεάλ»

Σερέλης: «Μπήκαμε στον ρυθμό της Παρί και ηττηθήκαμε δίκαια»

Τα highlights από την επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο

Ένσταση του Παναθηναϊκού για τη φάση με το αντιαθλητικό του Ναν ενώ πρώτα είχε δοθεί τεχνική ποινή στον Αταμάν!