Με μια σκληρή μονομαχία ξεκινάει απόψε στην Beograska Arena του Βελιγραδίου η 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Παρτίζαν και Βίρτους Μπολόνια κοντράρονται στη σερβική πρωτεύουσα και στο κατάμεστο «σπίτι» των «ασπρόμαυρων» (21:30, Novasports 5, sport-fm.gr), έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχολογία.

Από τη μία η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες της από Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης, βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα και γύρισε το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί στις τάξεις της, πανηγυρίζοντας δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στην περασμένη «διαβολοβδομάδα».



Αρχικά επιβλήθηκε 86-78 της Μπάγερν Μονάχου, ενώ στη συνέχεια νίκησε με 91-79 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι, ανεβαίνοντας στο 2-2, έχοντας σε αμφότερα τα παιχνίδια πρωταγωνιστή της τον Στέρλινγκ Μπράουν, ο οποίος πέτυχε 22 και 20 πόντους αντίστοιχα. Την περασμένη Κυριακή (20/10) δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά επικράτησε 75-71 στην έδρα της Ζαντάρ, κάνοντας το 5-0 στην Αδριατική Λίγκα.



Από την άλλη, η Βίρτους ψάχνει ακόμα την πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα. Στο 0-4 μετά τις ήττες της από Εφές, Βιλερμπάν, Ζαλγκίρις και Μονακό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έχει ξεκινήσει κάθε άλλο παρά ιδανικά τη φετινή σεζόν. Δεν αγωνίστηκε για το ιταλικό πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο και έτσι έρχεται… φρέσκια στο αποψινό παιχνίδι.



Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 8 φορές στο παρελθόν, έχοντας πανηγυρίσει από 4 νίκες η καθεμία. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν χαμογέλασε μόνο η Βίρτους, επικρατώντας με 77-75 στο Βελιγράδι και με 88-84 στην Μπολόνια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube