Διαβάζοντας το review μας για το Razer Kraken Pro, λογικά θα παρατηρήσατε τις συνεχείς νύξεις προς την υψηλή ποιότητα του Kraken 7.1. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να αναλύσουμε περισσότερο τα προτερήματα του USB headset της Razer, το οποίο επιλέγει να εστιάσει πλήρως στο gaming, χωρίς όμως να υπολείπεται σε καμία περίπτωση σε μουσική, ταινίες και οτιδήποτε άλλο εμπεριέχει την μετάδοση ηχητικών κυμάτων στα αυτιά του χρήστη.
Από σχεδιαστικής άποψης το Razer Kraken 7.1 θυμίζει το Kraken Pro, αν και διατίθεται μόνο σε μαύρο χρώμα. Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα έγκειται στο ότι το Kraken 7.1 διαθέτει φωτιζόμενο logo της Razer, κάτι που δεν προσθέτει φυσικά στη λειτουργικότητά του, αλλά του δίνει μία πιο πολυτελή, “premium” αίσθηση από οπτικής άποψης. Κατά τα άλλα, ισχύει ό,τι και στο Pro, με τη χρήση πλαστικού, μετάλλου και δερματίνης να συνδυάζονται στο πλαίσιο υψηλών κατασκευαστικών προδιαγραφών. Σε ό,τι αφορά τον παράγοντα της άνεσης, ισχύουν και πάλι τα ίδια, αφού το Kraken 7.1 είναι άνετο και σχετικά ελαφρύ, αλλά ο «κεφάλας» χρήστης θα νιώσει μία πίεση ύστερα από ένα διάστημα. Razer Kraken 7.1 Image 1 Παραδόξως το Kraken 7.1 δεν χρησιμοποιεί την πολύπλοκη συσκευασία του Pro και των Electra, αλλά ένα πιο μινιμαλιστικό και πολυτελές κουτί που ανοίγει πολύ ευκολότερα. Εδώ πάντως δεν θα συναντήσετε κάτι επιπλέον, όπως πχ το splitter του Pro, αφού το Kraken 7.1 διαθέτει μόνο σύνδεση USB και όχι έξτρα δυνατότητα για σύνδεση μέσω audiojack 3.5mm. Πρόκειται για το μοναδικό ουσιαστικό ελάττωμα του 7.1 (μαζί με την ενοχλητική έλλειψη ρυθμιστικού έντασης επάνω στο braided καλώδιο), αφού αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν μπορείτε να «ξεκολλήσετε» από το PC σας και να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια φορητή συσκευή, όπως συμβαίνει με το Pro.
Επίσης, η σύνδεση μέσω USB σημαίνει ότι θα πρέπει να ρυθμίζετε μέσω των σχετικών επιλογών το αν ο ήχος θα αναπαράγεται από τα ηχεία ή από τα Kraken, ενώ αντίστοιχες προσαρμογές θα πρέπει να γίνουν και για προγράμματα όπως το Skype, σε αντίθεση με τα Pro που απλά δουλεύουν με το που συνδεθούν. Τα 7.1 όμως, από την άλλη, προσφέρουν περισσότερη ελευθερία στο customization, αφού μπορείτε, για παράδειγμα να ορίσετε να χρησιμοποιούνται τα ηχεία για τα παιχνίδια και τα ακουστικά για Skype/Teamspeak.
Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ