Όχι για το εικαστικό του ή κάποιο περίεργο υλικό που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί. Ξαφνιαστήκαμε από το βάρος του το οποίο ήταν ύποπτα μικρό. Φοβούμενοι πως κάποιος στο εργοστάσιο θα είχε ξεχάσει να βάλει headset στο κουτί που είχαμε στα χέρια μας, ανοίξαμε κάπως βιαστικά τη συσκευασία για να δούμε τους φόβους μας να διαψεύδονται. Η συσκευασία ήταν πλήρης και το βάρος των SteelSeries Siberia Raw Prism ήταν το πρώτο πράγμα που μας κέντρισε (μοιραία) το ενδιαφέρον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε τις τεχνικές προδιαγραφές εκτός.
Όσον αφορά στα ακουστικά έχουμε απόκρισης συχνοτήτων: 20-20000 Hz, αντίσταση: 32 Ohm και ευαισθησία 94 dB, ενώ για το μικρόφωνο έχουμε απόκρισης συχνοτήτων 50-16000 Hz με το μικρόφωνο να είναι πολυκατευθηντικό με ευαισθησία -38 dB. Το Siberia Raw Prism πλασάρεται ως gaming headset και είναι τουλάχιστον ευχάριστο πως σχεδιαστικά είναι και όμορφο και λιτό, χωρίς ένα κάρο αχρείαστες γωνιές και περιττές φανφάρες που συναντούμε σχεδόν σε κάθε προϊόν αυτής της κατηγορίας. Το μικρό βάρος αφήνει απορίες για την ποιότητα κατασκευής, οι οποίες ευτυχώς δεν έχουν ιδιαίτερη βάση. Το headset της SteelSeries μπορεί να μην είναι ό,τι πιο εύκαμπτο ή συμπαγές θα βρείτε στην αγορά, αλλά δεν βρίσκεται και στον αντίποδα. Υπάρχει η απαραίτητη στιβαρότητα για να αντέξει την καθημερινή χρήση, ακόμα και τις όποιες πτώσεις χωρίς να ψάχνετε τα κομμάτια του σε όλο το δωμάτιο. Δεν ξέρουμε αν θα μείνει βέβαια πεντακάθαρο το λευκό πλαστικό του σασί στα χέρια σας μιας και λερώνεται εύκολα.
Το καλό είναι πως μιλάμε για ματ επιφάνειες και όχι γυαλιστερές (τα καλά των μη premium gadgets) οπότε η απλή αφή δεν σημαίνει εκατομμύρια δαχτυλιές. Το επίσης λευκό καλώδιο των SteelSeries Siberia Raw Prism (μήκους 1,5 μέτρου) δεν διαθέτει κάποια υφασμάτινη επένδυση, που έχουμε καλομάθει πλέον να συναντάμε σε τέτοιου είδους συσκευές, και καταλήγει σε θύρα USB και όχι audio jack. Αυτή η επιλογή φέρνει συμβατότητα με PC, Mac και PS4, εύκολη και “zipαρισμένη” τοποθέτηση μικροφώνου (μόνο αυτό δείχνει να μπορεί να λειτουργήσει σε PS3 και όχι τα ακουστικά) και τον απαραίτητο “καγκούρικο” φωτισμό στις εξωτερικές έδρες των ακουστικών. Ένα σεβαστού μεγέθους φωτιζόμενο δακτυλίδι (που αλλάζει χρώμα αν το επιθυμείτε) κοσμεί το κάθε ακουστικό με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα κομψό και διακριτικό. Φυσικά η ύπαρξή του είναι καθαρά διακοσμητική, αν και ο γράφων δεν μπορεί με τίποτα να σταματήσει να σκέφτεται μια πιθανή λειτουργία ως equalizer ή ακόμα και για notifications λόγω της διακριτικότητας του σχεδιασμού. Αλλά ακόμα και αν τέτοιες σκέψεις μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, δεν έχουν θέση στην συγκεκριμένη κατηγορία, λόγω τιμολόγησης.
Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.