Από του «χάρου τα δόντια» γλύτωσαν σήμερα το πρωί 44 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος τους περισυνέλεξε ενώ το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθιζόταν και τους μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Νωρίς το πρωί κάποιος από τους επιβαίνοντες στο σκάφος που βυθιζόταν επικοινώνησε με τον διεθνή αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης και αμέσως ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα την περισυλλογή από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διάσωση του συνόλου των επιβαινόντων μεταναστών και προσφύγων.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι τρία από τα παιδιά αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και μαζί με έναν 48χρονο ο οποίος βρισκόταν λίγο πριν από διαβητικό σοκ αφού επί μια εβδομάδα τουλάχιστον δεν λάμβανε τα φάρμακα του, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου όλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Παράλληλα με το παραπάνω από μεριάς της τουρκικής ακτοφυλακής διαχειρίσθηκε ένα ανάλογο περιστατικό με σκάφος στο οποίο επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες και πρόσφυγες. Το τελευταίο όπως διαπιστώθηκε από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος που έσπευσε προς βοήθεια τους βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης