Άγχος, ζόρι και τελικά… δώρο η νίκη στην Παρί Σεν Ζερμέν! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν καθόλα ανώτερη στο «Parc des Princes», αλλά σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Τελικά για να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Τζιρόνα, χρειάστηκε το αδιανόητο λάθος του Γκατσανίγκα στο 90ό λεπτό ώστε να πανηγυρίσει (1-0).

Τίμια, αλλά χωρίς ρίσκα και με φουλ άμυνα η ομάδα από την Καταλονία, πάλεψε για να φύγει με τον βαθμό όμως πληγώθηκε από τον κίπερ της που μέχρι τότε έκανε εκπληκτική επέμβαση.

Κυρίαρχη στο παιχνίδι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία είχε την κατοχή και την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να τη μετουσιώσει σε προβάδισμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήρθε στο 13ο λεπτό με τον Ζαΐρ-Εμερί να βρίσκει τον Ασένσιο, ο οποίος δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τους Παριζιάνους να έχουν άλλες πέντε τελικές, ξανά εκτός εστίας, μέχρι το 45λεπτο. Μέσα σε όλα, είχαν και την ατυχία με την αναγκαστική αλλαγή του Ασένσιο, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Κολό Μουανί.

Η Τζιρόνα είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, έπαιζε στο μισό γήπεδο και ψαχνόταν σε κόντρες, αλλά παρότι είχε καλές προϋποθέσεις έβγαζε «ανασφάλεια» και δεν πλησίαζε το αντίπαλο κουτί. Ο Ντεμπελέ απείλησε στο 55’, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης είδε τον Γκατσανίγκα να τον σταματά. Η μία τελική ερχόταν μετά την άλλη, ο Κολό Μουανί και οι συμπαίκτες του συνέχιζαν να σπαταλούν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Η ομάδα του Ενρίκε έκανε ρεσιτάλ χαμένων φάσεων, μετρώντας πάνω από 20 τελικές στην αναμέτρηση για να βρουν το πολυπόθητο γκολ.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι Παριζιάνοι πάνε για φοβερή γκέλα, ήρθε το αδιανόητο λάθος του Γκατσανίγκα, ο οποίος πήγε να μπλοκάρει τη σέντρα του Μέντες αλλά είδε την μπάλα να του φεύγει κάτω από τα πόδια και να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 1-0.





ΠΑΡΙ: Σαφόνοφ, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί, Βιτίνια (63' Κανγκ-Ιν), Ρουίθ (63' Νέβες), Ντεμπελέ, Ασένσιο (39' Μουανί), Μπαρκολά (63' Ντουέ)

TΖΙΡΟΝΑ: Γκατσανίγκα, Αρνάου, Νταβίντ Λόπεθ, Κρέτσκι, Γκουτιέρες, Μαρτίν (66' Σολίς), Ρομέου, Φαν ντε Μπέεκ (58' Πορτού), Τσιγκάνκοφ, Χιλ (66' Ασπρίγια), Στουάνι (58' Ντανζούμα)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube