Για «αβλεψία» στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ έκανε λόγο και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σχετικά με τις αλλαγές στον νέο πειθαρχικό κώδικα για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών.
Μιλώντας στη NOVA, ο κ. Βασιλειάδης επανέλαβε, ουσιαστικά, αυτό που είπε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, νωρίτερα, στον ΣΠΟΡ FM.
Αναλυτικά, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε:
«Συνομίλησα με τον κ. Γραμμένο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ίσως ήταν μια αβλεψία, πρέπει να γίνει μια μικρή αλλαγή στη διατύπωση του ΚΑΠ και μάλιστα άμεσα, ώστε να διευκρινίζεται πιο καθαρά το τι θα προβλέπεται. Πάντως, ήταν σωστή η απόφαση κατάργησης της διάταξης για μεμονωμένα και εκτεταμένα επεισόδια, με βάση την κρίση του διαιτητή. Είχαμε σοβαρότατα προβλήματα.
Το θέμα είναι ότι έγινε μια προσπάθεια από όλες τις πλευρές και από μας ως πολιτική ηγεσία να μπορέσουν να μπουν κάποιοι στέρεοι κανόνες και να γίνει η αρχή για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Νομίζω ότι αυτό το καταφέραμε. Ελπίζω ότι αυτό το καταφέραμε. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο και από τη σοβαρότητα όλων μας και κυρίως των ανθρώπων του ποδοσφαίρου θα φανεί αν τελικά πετύχαμε κάτι ή απλά μείναμε στις διακηρύξεις.
Σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου, νομίζω ότι αυτή την πολύ άσχημη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και κατάλαβαν όλες οι πλευρές την σοβαρότητα της ασθένειας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν, ας μου επιτραπεί η έκφραση ένα σημείο καμπής στην όλη ιστορία και των σχέσεων μας με τη FIFA και την UEFA αλλά και των σχέσεων με όλους τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει και αλλάζει η όλη κατάσταση και η όλη συνεννόηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και μολονότι είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία από τις πρώτες μέρες, που ανέλαβα, καταφέραμε να οικοδομήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ένα κλίμα κατανόησης και αλληλοσεβασμού και το πιο σημαντικό για μας ήταν να δείξουμε ότι δεν υπάρχει κάποια εμμονή είτε κάποια ιδεοληψία απέναντι στα προβλήματα αλλά να καταδείξουμε ότι υπάρχει ένα καθεστώς ανομίας και ένα καθεστώς προβληματικό.
Δεν μπορεί καμία ελληνική νομική οντότητα να είναι πέρα και πάνω από τον ελληνικό νόμο. Αναγνωρίζοντας βέβαια τα πλαίσια ντου αυτοδιοίκητου στο μέτρο όπως που αυτό είναι αυτοδιοίκητο. Πάνω σε αυτό χτίσαμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Πάνω σε αυτό βαδίσαμε, προχωρήσαμε και πάνω σε αυτό οργανώνεται και η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Είπαμε ότι ο τελικός είναι το σημείο καμπής. Ήδη όμως είχε οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ήδη είχε γίνει κατανοητό το βάθος και το εύρος του προβλήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προφανώς κάναμε κι εμείς υποχωρήσεις. Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Το θέμα της απλής αναλογικής, που ήταν κομβικό για μας, κάναμε ένα βήμα πίσω προκειμένου να κερδίσουμε το καθεστώς ευνομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου αφενός και αφετέρου κάποια ζητήματα τα οποία μολονότι δεν είναι εκ φύσεως πολιτικά είναι κομβικά για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.
Αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης είναι ότι πλέον ο ελληνικός αθλητικός νόμος, τα βασικά του σημεία, διέπει και την ΕΠΟ όπως είναι κατανοητό οτιδήποτε άλλο θα ήταν προβληματικό, έγιναν αντιληπτά τα προβλήματα, αντιληπτές οι διαφορές και το κυριότερο είναι ότι καταφέραμε για πρώτη φορά να δείξουμε το πρόβλημα, που υπάρχει στη σχέση εξάρτησης μεταξύ διαιτησίας, διοικητικού συστήματος και παραγοντικού συστήματος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Πάρθηκαν λοιπόν οι αποφάσεις και από τα όργανα του ποδοσφαίρου, οι οποίες είναι στη σωστή κατεύθυνση, σας θυμίζω ότι για πρώτη φορά η επιτροπή διαιτησίας απαρτίζεται από διαιτητές και όχι από παράγοντες. Μένει όμως να δούμε στην πράξη και να μην πανηγυρίζουμε εκ των προτέρων πως θα λειτουργήσει αυτό το σχήμα, είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα».