Την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα, επικρατώντας με εντυπωσιακό τρόπο επί της Σλοβενίας στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην μεικτή ζώνη για τα «κλειδιά» αυτής της επιτυχίας, για τον αυριανό τελικό, αλλά και για την αντιμετώπιση του σούπερ σταρ των Σλοβένων, Λούκα Ντόντσιτς.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

«Η πίστη στο πλάνο και η συγκέντρωση που είχαμε ήταν όλο το «κλειδί». Μας είχε πει ο κόουτς, πως ένα πλάνο το πόσο επιτυχημένο είναι ή όχι εξαρτάται από το πως θα το ακολουθήσεις. Όλοι μας ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και φτάσαμε στη νίκη. Το ότι ήρθε με τόσο μεγάλη διαφορά δεν σημαίνει ότι η Σλοβενία είναι κακή ομάδα. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα και δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς.

Έναν παίκτη σαν τον Ντόντσιτς δεν μπορείς να τον κρατήσεις μόνος, χρειάζεται ομαδική δουλειά. Όταν βλέπεις πως το πλάνο δουλεύει, σου δίνει παραπάνω ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Είχαμε παιδιά σε εξαιρετικό βράδυ, όπως ο Γουόκαπ, ο Τολιόπουλος, ο Καλάθης, ο Γιάννης, όλοι. Όσοι πάτησαν στο παρκέ είχαν κάτι να δώσουν.


Πρώτος στόχος ήταν ο τελικός, να έχουμε αυτή την ευκαιρία για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απομένει μία βραδιά ακόμα για να προετοιμαστούμε. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι στο πλευρό μας. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι ότι εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που είμαστε, όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Αν το κάνουμε αυτό θα παίζουμε όμορφο μπάσκετ. Συγχαρητήρια στον Λούκα, γιατί ήρθε εδώ και πάλεψε για το καλύτερο, παρότι μέχρι πριν λίγες μέρες έπαιζε στο ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει Εθνική ομάδα».



@sporfm946 Ο Κώστας Παπανικολάου αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής #greece???? #basketball?? #sporfm ? original sound - sporfm946

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός AKTOR: Πρώτες εικόνες από το εντυπωσιακό glass floor στο καταπράσινο ΟΑΚΑ!

Παρτίζαν-Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR: Ιστορικό φιλικό στο Καλλιμάρμαρο μπροστά σε 35 χιλιάδες κόσμο!

Μπάρτλεϊ: «Είμαστε μια νέα ομάδα, σημασία έχει να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίζεις»

Βράνκοβιτς: «Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με πήρε ως μέλος της»

Μιζράχι: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν φίλος μου και ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος με αγάπη για το μπάσκετ»

Μποντιρόγκα: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν σπουδαίος πρόεδρος και άνθρωπος - Δημιούργησε μια παγκόσμια οικογένεια»

Αλβέρτης: «Δεν θα μπορούσα να λείψω από οτιδήποτε αφορά τον Παύλο - Θα μείνει στην ιστορία το ματς στο Καλλιμάρμαρο»

Με υψηλούς προσκεκλημένους το gala του Παναθηναϊκού για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Φίλαθλος Παναθηναϊκού έκανε τατουάζ τον Ναν με σπασμένα δόντια και ο Αμερικανός εντυπωσιάστηκε!

Ζέρβας: «Σημάδι ότι το θέμα του ΣΕΦ πάει καλά για τον Ολυμπιακό»