Περήφανος για την κατάθεση ψυχής που έκαναν οι παίκτες του δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Παπαδόπουλος, για την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20, μετά τη νίκη με 87-82 επί της Λιθουανίας στον προημιτελικό.

«Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά αυτά. Πραγματικά πάλεψαν πάρα πολύ, τα έδωσαν όλα, έμειναν προσηλωμένοι και κάποια λάθη που έγιναν ήταν κούρασης και ενθουσιασμού στα τελευταία λεπτά», ανέφερε.

«Είμαστε όλοι σαν οικογένεια. Είναι κάτι το οποίο έχουμε καταφέρει από την αρχή. Ακόμη και να μην παίξει κάποιος χαίρεται το ίδιο. Υστερούμε σε αθλητικότητα και μεγέθη, αλλά η ομαδικότητα, η μαχητικότητα και η τακτική μας βοηθούν να πετύχουμε στόχους. Τα παιδιά το ήθελαν πάρα πολύ και φάνηκε», πρόσθεσε.

«Αντιμετωπίσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, αλλά για να μπορέσεις να φτάσεις στην τετράδα πρέπει να νικήσεις μια τέτοια ομάδα. Παρότι κάναμε κάποια λάθη, σε μεγάλο βαθμό μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο. Τώρα πάλι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτή τη νίκη και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Στον επόμενο αντίπαλο που θα είναι η Γαλλία. Μια ακόμη δυνατή ομάδα, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει εδώ στην Γκντίνια. Θα πρέπει να… μαζέψουμε το μυαλό μας, να συγκεντρωθούμε ξανά και να τα δώσουμε όλα στον ημιτελικό», κατέληξε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube