Πολύ καλή θεωρείται η κλήρωση που είχε ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του νεοσύστατου Conference League, καθώς θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τη Λίνκολν.

Η Κοπεγχάγη ήταν τρίτη την περασμένη σεζόν στη Δανία με αποτέλεσμα να βρεθεί στα προκριματικά του Conference League, όπου απέκλεισε διαδοχικό την Τορπέντο από τη Λευκορωσία (4-1, 5-0), τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ από τη Βουλγαρία (4-2, 1-1) και τη Σίβασπορ από την Τουρκία (5-0 και 2-1). Ιδρύθηκε το 1992, έχει έδρα το «Πάρκεν» (38.000 θεατών) και χρώματά της είναι το λευκό και το μπλε. Έχει 13 πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα, ενώ έχει μπει τέσσερις φορές στους ομίλους του Champions League και το 2020 έφτασε ως τα προημιτελικά του Europa League. Προπονητής της είναι ο Δανός Γες Θόρουπ, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ Μάριος Οικονόμου και ο διεθνής με την Ελλάδα μέσος (με πορτογαλικές ρίζες) Κάρλος Ζέκα, που είναι και αρχηγός. Μεγάλο της αστέρι είναι ο 22χρονος Δανός φορ Γιόνας Βιντ, ενώ πούλησε για 11 εκατ. ευρώ τον εξτρέμ Μοχάμεντ Νταράμι στον Άγιαξ.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβα ήταν η ομάδα που απέκλεισε ο ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League. Ήταν πρωταθλήτρια στη Σλοβακία και αφού πέρασε στον πρώτο προκριματικό του Champions League την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς (2-0, 1-2), αποκλείστηκε στον δεύτερο από την ελβετική Γιούνγκ Μπόις (0-0, 2-3). Στον γ’ προκριματικό του Europa League πέρασε τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (1-1, 3-1), αλλά στα playoffs αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (0-3, 2-2). Ιδρύθηκε το 1919, έδρα της είναι το Tehelne Pole (22.500 θεατών) και χρώματα το γαλάζιο και το λευκό. Προπονητής της είναι ο Βλάντιμιρ Βάις και μεγάλο αστέρι της ομάδας ο γιος του (που έπαιξε και στον Ολυμπιακό) και έχει το ίδιο όνομα. Η Σλόβαν είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League το 2019 νικώντας 1-0 στη Σλοβακία και χάνοντας 3-2 στην Τούμπα.

Η Λίνκολν προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήταν πρωταθλήτρια στο Γιβραλτάρ (συνολικά 25 φορές) και στα προκριματικά του Champions League πέρασε την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο (5-0, 2-2) προτού αποκλειστεί από την ρουμανική Κλουζ με δύο ήττες (1-2, 0-2). Στον τρίτο προκριματικό του Europa League αποκλείστηκε από τη Σλόβαν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω και στα playoffs του Conference League πέρασε με 3-1 στην παράταση τη Ρίγα από τη Λετονία (1-1 και τα δύο ματς). Ιδρύθηκε το 1976, έχει έδρα το «Βικτόρια» (5.000 θεατών) και χρώματα το κόκκινο και το μαύρο. Προπονητής της είναι ο Άγγλος Μικ ΜακΈλγουι και στο ρόστερ της διαθέτει πέντε Ισπανούς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube