Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Ελσίνκι (2-3) διεύρυνε το αήττητο σερί του στην Ευρώπη σε επτά αγώνες. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προκρίθηκε χωρίς ήττα σε έξι ματς μέσα από τους τρεις προκριματικούς γύρους του καλοκαιριού στο Conference League και συνεχίζει.

Πλέον απειλεί το ρεκόρ του σε αήττητο στην Ευρώπη, που είναι οι έντεκα αγώνες. Το είχε σημειώσει την περίοδο 2011/12 και έσπασε στην ήττα με 3-0 από την Ουντινέζε στη ρεβάνς της Τούμπας για τους «32» του Europa League. Μάλιστα, τότε, είχε τρέξει ένα σερί δώδεκα αγώνων δίχως ήττα, αν προστεθεί και το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της περιόδου 2010/11. Αναλυτικά το αήττητο ρεκόρ:

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟΚ 1-1
Βαλερένγκα-ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 3-0
ΠΑΟΚ-Καρπάτι 2-0
Καρπάτι-ΠΑΟΚ 1-1
ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-0
Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ 2-2
ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς 2-1
Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ 1-3
Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2
ΠΑΟΚ-Ρούμπιν Καζάν 1-1
Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ «τρέχει» για πρώτη φορά στην ιστορία του σερί τεσσάρων νικών στην Ευρώπη. Αυτό άρχισε από την ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ με το 3-0 στις 17 Αυγούστου και συνεχίστηκε στα δύο ματς με την Χαρτς, με 1-2 στο Τάινκαστλ και 4-0 στη Θεσσαλονίκη, με την τέταρτη νίκη να έρχεται χθες βράδυ στο Ελσίνκι. Τα δύο ιστορικά σερί του ΠΑΟΚ θα «δοκιμαστούν» στις 5 Οκτωβρίου στο δύσκολο ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube