Η Αγγλία λοιπόν η οποία έχει δώσει τεράστια βαρύτητα φέτος στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα, ελπίζει στο miniEURO του Ρεθύμνου να σβήσει τις κακές εντυπώσεις που άφησε στο Κισινάου το 2012.

Άλλωστε, αυτό δεν φαντάζει δύσκολο καθώς από συνολικά 60.000 παίχτες που αγωνίζονται στο νησί είναι βέβαιο πως με σωστό scouting οι κορυφαίοι εξ’αυτών θα είναι τουλάχιστον ιδιαίτερα ταλαντούχοι παίχτες.

O Craig Carby, τεχνικός της Αγγλίας ακόμα δεν έχει καταλήξει στο τελικό του ρόστερ καθώς αυτή τη στιγμή έχει περίπου 30 ονόματα στο μπλοκάκι του που οι scouters της UKMA έχουν εντοπίσει σε όλη την επικράτεια. Από αυτούς, πολλοί είναι νέοι παίχτες, ωστόσο υπάρχουν και παίχτες που έχουν φορέσει ξανά τη φανέλα της χώρας τους είτε στο miniEURO 2012, είτε στο τελευταίο φιλικό με τη Βουλγαρία.

Αυτός που φαίνεται ότι δεν θα κοπεί από την αποστολή είναι ο Harry Jenkins ο οποίος προέρχεται από το Oxford και στους πρόσφατους τελικούς στο νησί κράτησε το μηδέν στην εστία του μετά από μία εντυπωσιακότατη εμφάνιση και σηκώνοντας την κούπα, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Carby να μην τον επιλέξει.

Από τους 30 παίκτες οι 15 θα κοπούν και όπως δηλώνει και ο Βρετανός τεχνικός, «...αυτή είναι μία διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη και ψυχοφθόρα καθώς σίγουρα μιλάμε για τους 30 κορυφαίους στο Minifootball από κάθε γωνιά της Αγγλίας.»

Εμείς εδώ θα συμπληρώσουμε πως το ψυχοφθόρο αυτής της διαδικασίας το γνωρίζουμε καλά καθώς και ο δικός μας Αποστόλης Γκαϊφίλιας αναγκάστηκε να μπει σε αυτήν την διαδικασία κατά την προεπιλογή της Επίλεκτης Ελληνικής Ομάδας το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Άλλωστε και ο ίδιος ο τεχνικός μας δήλωσε πόσο δύσκολο είναι από λίγες προπονήσεις να καταλάβει ποιοι βαδίζουν πιο κοντά στο στυλ που θέλει να εφαρμόσει.

Οι επιλογές των προπονητών άλλωστε κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος, επομένως ό,τι και να πούμε τώρα, μόνο φιλολογική κουβέντα αποτελεί.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube