Η οικολογική ευαισθητοποίηση είναι στο ζενίθ τον τελευταίο καιρό στη Βραζιλία, με αρκετές περιβαλλοντικές οργανώσεις να αντιδρούν στην μόλυνση που αναμένεται να προκαλέσουν στο δάσος του Αμαζονίου τα έργα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Μια φωτογραφία, λοιπόν, που δημοσιεύτηκε στο twitter ήταν αρκετή για να ξεσπάσει σάλος.

Η εταιρία Πάντι Πάουερ, εξέφρασε την υποστήριξή της στην Εθνική Αγγλίας «ζωγραφίζοντας» στην καρδιά του Αμαζονίου «C’ mon England PP». Οι πιο… εύπιστοι διαμαρτυρήθηκαν για τα δέντρα που κόπηκαν προκειμένου να φτιαχτεί το μήνυμα που έδειχνε η αεροφωτογραφία, κάνοντας λόγο μέχρι και για «απόλυτη ντροπή».




Λίγες ώρες μετά η Πάντι Πάουερ αποκάλυψε πως η φωτογραφία είναι μοντάζ, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ακόμα περισσότερος κόσμος για θέματα αποψίλωσης των δασών.

Μάλιστα, δημοσίευσε μια ακόμα φωτογραφία, στην οποία έχει γράψει αυτή τη φορά «δεν θα ξυρίζαμε ποτέ το δάσος του Αμαζονίου» (We didn’ t give the Amazon a Brazilian)με το hashtag #SaveTheRainforest




Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία Πάντι Πάουερ χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενες μεθόδους, προκειμένου να διαφημιστεί.

Τον Μάρτιο «θύμα» της έπεσε ο Όσκαρ Πιστόριους, όταν στο στοίχημα για το αν είναι αθώος ή ένοχος, δημοσίευσε μια φωτογραφία του, στην οποία τον απεικόνιζε με την μορφή του χρυσού αγαλματιδίου των Όσκαρ και το μήνυμα: «Ώρα για Όσκαρ. Τα λεφτά σας πίσω, αν περπατήσει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube