Μια μεταγραφική… ιστορία υπενθυμίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ η οποία συνδέει τον Φατίχ Τερίμ με τον Φίλιπ Τζουριτσιτς τον οποίο και έχει -πλέον- στη διάθεσή του στον Παναθηναϊκό.

Η εν λόγω ιστορία αφόρα μια μεταγραφική λίστα την οποία και είχε δώσει ο Τερίμ στον Ουνάλ Αϊσάλ, στον επί πολλά έτη πρόεδρο της Γαλατασαράι ο οποίος ήταν στον προεδρικό θώκο της ομάδας και εκείνη την εποχή.

«Θα ζητούσα τον Κακά εάν μπορούσαμε, αλλά από εκεί και πέρα του έδωσα μια λίστα», ήταν τα λόγια του Τερίμ στα τουρκικά ΜΜΕ όταν πριν από 11 χρόνια είχε τεθεί το ζήτημα μιας μεταγραφής ενός μεσοεπιθετικού παίκτη. Το μεγάλο ζήτημα όμως ήταν το ποιοι παίκτες ήταν στη λίστα του Τερίμ.

Αυτή την λεπτομέρεια την είχε κάνει γνωστή ο Χασάν Σας, τότε βοηθός του Τεριμ εξηγώντας ότι τελικά ο Σνάιντερ που είχε αποκτηθεί δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Τούρκου προπονητή. Στη λίστα, όπως είχε κάνει γνωστό ο Σας τότε ήταν ο Τζουριτσιτς.

«Ο Σνάιντερ ήταν το νούμερο 4 της λίστας που δώσαμε. Μπροστά του ήταν ο Τάντιτς, ο Μπεν Αρφά και ο Τζούριτσιτς», ανέφερε ο Χασάν Σας. Τελικά η επιλογή που έγινε από τον πρόεδρο ήταν να προχωρήσει την απόκτηση του Σνάιντερ από την Ίντερ έναντι του ποσού των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Τζούριτσιτς τότε αγωνιζόταν στην Χέρενφεν και πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα λίγους μήνες αργότερα, στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έναντι του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα λοιπόν τα τουρκικά ΜΜΕ θυμήθηκαν την ιστορία αυτή προ 11 ετών και επισημαίνουν ότι ο Φατίχ Τερίμ θα έχει στη διάθεσή του στον Παναθηναϊκό έναν παίκτη που ήθελε πολύ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube