Ο Παναθηναϊκός AKTOR άργησε να πάρει μπρος στη Μαδρίτη και μοιραία ηττήθηκε 90-86 από τη Ρεάλ, ολοκληρώνοντας έτσι τη «διπλή» εβδομάδα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού τα ταξίδια σε Γαλλία και Ισπανία έφεραν δύο κολλητές ήττες. Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του «επτάστερου» είναι ότι θυμίζει περισσότερο την ομάδα του Οκτωβρίου του 2023, όπου ψαχνόταν μετά τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν εκείνο το καλοκαίρι.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν αποκτήσει χημεία και ψάχνουν τους ρόλους τους, όπως πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα, ενώ είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχουν την απαραίτητη σκληράδα και μαχητικότητα. Αυτό που καταλαβαίνεις από τη γλώσσα του σώματος όλων στον οργανισμό του «επτάστερου» είναι ότι δεν έχουν… μάτι που γυαλίζει. Δεν έχουν δίψα και «φλόγα», σαν να βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει σε πνευματικό επίπεδο τουλάχιστον άμεσα. Μένει να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια…



Όσον αφορά το ματς στο WiZink Center, οι πρωταθλητές Ευρώπης βίωσαν σχετικό deja vu και θύμισαν εν πολλοίς τα όσα (δεν) έπραξαν στο Παρίσι. Τα ίδια συμπτώματα και τις ίδιες παθογένειες πάνω-κάτω. Οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν κοιμισμένα και αφέθηκαν στον ρυθμό των γηπεδούχων, που έκαναν το παιχνίδι τους και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μαδριλένοι πέτυχαν 19 πόντους στα πρώτα 4,5 λεπτά με 5/6 τρίποντα! Απούσα η άμυνα του «τριφυλλιού»…

Η είσοδος του Σλούκα, του Παπαπέτρου και του Χουάντσο στο παρκέ άλλαξε άρδην την εικόνα του Παναθηναϊκού και ξύπνησε κάπως την ομάδα. Ο πρώτος νοικοκύρεψε την ομάδα οργανωτικά, ενώ οι άλλοι δύο έκλεισαν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα του «επτάστερου» και έδωσαν πολλές λύσεις επιθετικά: Πέτυχαν τους 14 από τους 19 συνολικά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με 6/7 εντός παιδιάς.

Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές Ευρώπης προσπάθησαν να ελέγξουν το τέμπο του αγώνα και ροκάνισαν τη διαφορά, φτάνοντας στο -2 (50-48) στα μισά της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί, όμως, τα έκαναν όλα λάθος και δέχθηκαν σερί 9-0 μέσα σε ένα δίλεπτο, αλλά και 66-49 μέσα σε 4 λεπτά! Η συγκέντρωση χάθηκε σε εκείνο το σημείο και οι γηπεδούχοι κατέβαζαν σαν… στραγάλια τα επιθετικά ριμπάουντ (σ.σ. πήραν 6 στο 3ο δεκάλεπτο).

Όσο και αν προσπάθησαν οι «πράσινοι» στο 4ο δεκάλεπτο, δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής και τρόπος για μια ιστορική ανατροπή, αφού δεν κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση βολής και να αγχώσουν τους Μαδριλένους. Και αυτό συνέβη διότι δεν είχαν (πάλι) την απαραίτητη σκληράδα στην άμυνα. Ξέρετε πόσα λάθη έκανε η Ρεάλ συνολικά στο παιχνίδι και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο; Τέσσερα και μηδέν αντίστοιχα, ενώ οι «μερένχες» μοίρασαν 10 ασίστ μετά την ανάπαυλα.



Νούμερα ανεπίτρεπτα, που δείχνουν ότι δεν… ένιωσαν την άμυνα του «επτάστερου». Να προσθέσουμε στην εξίσωση και τις 7 άστοχες βολές (9/16), με τους παίκτες του Αταμάν να ξεκινούν το παιχνίδι με 0/5 από τη γραμμή! Λίγο μπακαλίστικα να το δούμε, αν ο Παναθηναϊκός είχε νορμάλ ποσοστά στις βολές (π.χ. 14/16), τότε πιθανότατα το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Συμπερασματικά, οι «πράσινοι» έχουν μπόλικη δουλίτσα μπροστά τους και αρκετές… εργατοώρες στην προπόνηση, προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Σε πρώτη φάση οφείλουν να γυρίσουν τον διακόπτη σε πνευματικό επίπεδο και να «αγριέψουν» λίγο περισσότερο. Χώρος για καταστροφολογία δεν υπάρχει, αφού ακόμα είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης βρίσκονται πολύ μακριά από τα στάνταρ απόδοσης που μπορούν να πιάσουν…

Υ.Γ. Για μια ακόμα φορά ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε βροντερό «παρών» (και) στο WiZink Center, στηρίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο την ομάδα.

Υ.Γ. 2 Αν δεν είχε προηγηθεί η ήττα στο Παρίσι, πιθανότατα δεν θα ενοχλούσε καθόλου η ήττα στη Μαδρίτη.

Υ.Γ. 3 Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν σε δύο μαζεμένα παιχνίδια με 4 πόντους διαφορά σε κάθε ένα εξ αυτών από ομάδες που έπαιζαν με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά και στα δύο έβγαλαν μια κάποια αντίδραση και πάλεψαν να επιστρέψουν στο φινάλε, παρότι η εικόνα τους στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων δεν ήταν η πρέπουσα. Δείγμα της αστείρευτης ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ.

Υ.Γ. 4 Κέρδος από τη Μαδρίτη ο Οσμάν, που ανεβάζει σιγά-σιγά στροφές, αλλά και ο Χουάντσο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δείχνει πολύ πιο επιδραστικός επιθετικά σε σχέση με πέρσι.

Υ.Γ. 5 Μάλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο Καλαϊτζάκης λίγο περισσότερο από τα 90 δευτερόλεπτα σε 80 αγωνιστικά λεπτά σε Παρίσι και Μαδρίτη, ειδικά από τη στιγμή που χρειαζόταν πίεση στους αντίπαλους περιφερειακούς και έναν παίκτη για να δώσει ενέργεια και… κυνηγητό στην άμυνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube