Μια σημαντική εξέλιξη αναφορικά με τον μέλλον του Ομέρ Γιουρτσεβέν που μπορεί να απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό AKTOR, έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σύμφωνα με τον γνωστό και έγκυρο δημοσιογράφο, Μαρκ Στάιν, οι Νιου Γιορκ Νικς πέρασαν από δοκιμαστικά και προπονήσεις τον 26χρονο Τούρκο σέντερ, ο οποίος παραμένει ακόμα ελεύθερος μετά και την αποχώρησή του από τους Γιούτα Τζαζ.

Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι των Νεοϋορκέζων φαίνεται πως δεν πείστηκαν από διεθνή ψηλό, παίρνοντας την απόφαση να μην του προσφέρουν συμβόλαιο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Κάπως έτσι, ο ύψους 2,13μ. σέντερ παραμένει στη δεξαμενή των free agency, με τους «πράσινους» να καραδοκούν για την απόκτησή του. Κάτι το οποίο άλλωστε είχε αποκαλύψει με πρόσφατες δηλώσεις του ο τεχνικός του «Επτάστερου», Εργκίν Αταμάν, ο οποίος και είχε δηλώσει πως ο Παναθηναϊκός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Γιουρτσεβέν θέλοντας να συνθέσει ένα «εκρηκτικό» δίδυμο στη front line μαζί με τον Ματίας Λεσόρ.

«Εδώ και μέρες έχουμε στο νου μας τον Ομέρ Γιούρτσεβεν που έφυγε από το NBA και συζητά με ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν θα πάρουμε οποιονδήποτε παίκτη. Με ανησυχεί λίγο το γεγονός πως ίσως διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ομάδα μας. Μας προτάθηκε ο Γιούρτσεβεν. Είναι πολύ καλός παίκτης και μου αρέσει πολύ. Επίσης έχουμε και τον κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη, τον Ματίας Λεσόρ. Αν πάρουμε και τον Ομέρ θα έχουμε πλέον τεράστια δύναμη στα σέντερ. Το εξετάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube