Για το αυριανό ματς του Παναθηναϊκού με την Μπόρατς στη Βοσνία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της League Phase του Conference League μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» απάντησε για την πίεση που δέχεται η ομάδα του στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων, το πότε θα προσδιόριζε ότι θα δει τον Παναθηναϊκό που ονειρεύεται, τη διαχείριση της ενδεκάδας ενόψει Μπόρατς και Ολυμπιακού, ενώ απάντησε και για τον αποκλεισμό του Βαγιαννίδη από την αποστολή στα ματς με ΑΕΚ και Μπόρατς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου:

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ότι πιέζεται στις αρχές των αγώνων και το κατά πόσο τον προβληματίζει αυτό: «Είναι αλήθεια πως αρκετοί αγώνες ήταν δύσκολοι στο πρώτο μέρος. Αυτή την κατάσταση μπορούμε να την διαβάσουμε και με διαφορετικούς τρόπους. Το σαφές και το πρωταρχικό είναι πως πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο που παίζουμε στο πρώτο ημίχρονο. Το συμπέρασμα είναι πως στο δεύτερο μέρος έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια και μπορεί να παίξει καλύτερα. Η φυσική μας κατάσταση αλλά και η ποδοσφαιρική μας τεχνικής μας επιτρέπει να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Την εμπιστοσύνη την κερδίζεις δουλεύοντας και δίνοντας αυτοπεποίθηση στους παίκτες, ώστε να γίνουν καλύτεροι. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Να ξέρετε ότι όλα τα κάνουμε με ένταση. Αυτό συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες αλλά το έχουμε συνηθίσει.

Θα σας πω τι συμβαίνει με εμένα. Για εμένα η πίεση είναι φιλενάδα μου. Γεννήθηκα σε μία ταπεινή γειτονιά της Ουρουγουάης και η πίεση μου από παιδί ήταν πως θα βγω από την οικογένειά μου, ώστε να την βοηθήσω. Έχω πίεση από τότε που ήμουν μικρό παιδάκι. Η πίεση δεν ήταν εχθρός μου αλλά φίλη μου και με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Και αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε ηρεμία για να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαι εδώ για να προχωρήσω ένα πρότζεκτ. Δεν ξεκινούν και τελειώνουν σε τρεις μήνες τα πρότζεκτ. Πρέπει να δουλέψουμε, να λύσουμε τα προβλήματα και να υλοποιήσουμε το πρότζεκτ. Θα είμαι πάντα απαιτητικός με τους παίκτες και θα τους δίνω την εμπιστοσύνη που χρειάζονται»


Για την εικόνα της ομάδας και πότε θα δούμε τον Παναθηναϊκό που ονειρεύεται ο ίδιος: «Όπως είπα και πριν, με προσέλαβαν για να εκτελέσω ένα πρότζεκτ. Έχουμε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Γνωρίζουμε τον δρόμο. Αναμφισβήτητα με έφεραν εδώ για τίτλους και βρίσκομαι εδώ. Οι τίτλοι κερδίζονται τον Μάιο και τον Ιούνιο. Όχι τώρα ή τον Δεκέμβριο. Για αυτό θα δουλέψουμε πολύ σκληρά γνωρίζοντας όλα τα εμπόδια που έχουμε στον δρόμο μας. Εγώ θα αναλάβω την ευθύνη για τα προηγούμενα δεκαπέντε χρόνια γιατί αποτελώ κομμάτι του συλλόγου. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε καλή ομάδα πάντοτε. Όταν όμως ξέρουμε τον δρόμο, σίγουρα τα πράγματα θα είναι ευκολότερα»

Για την διαχείριση της ενδεκάδας ενόψει Μπόρατς και Ολυμπιακού: «Έχω πάρα πολλούς καλούς παίκτες στο ρόστερ μου και πάντα θα παίζουν οι καλύτεροι. Έχω πολύ καλούς παίκτες. Ποιοι θα είναι οι βασικοί; Έχω πολλούς βασικούς, μπορεί να παίξει ο οποιοσδήποτε. Αυτοί που καλύπτουν τις απαιτήσεις και κάνουν αυτό που θέλω, θα είναι οι βασικοί»


Για την ανάπτυξη της ομάδας και την βελτίωση που χρειάζεται: «Έχουμε δυο καταστάσεις. Το πρώτο το απάντησα. Αυτοπεποίθηση. Αν κάποιος δεν μεταδίδει αυτή την εμπιστοσύνη, οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν όπως πρέπει. Εμείς αλλάζαμε τον τρόπο που ξεκινούσαμε το παιχνίδι, δείξαμε που πηγαίνουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε και να βοηθήσουμε τους παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι ο παίκτης να αισθάνεται ότι μπορεί. Οι απαιτήσεις μου είναι υψηλές, τους βάζω δύσκολα γιατί θέλω το καλύτερο. Όταν σπάσουμε τις σκέψεις, θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Το να χτίσεις ομάδα, χρειάζεται χρονικό διάστημα και βρισκόμαστε σε αυτή την διαδικασία»

Για τον Βαγιαννίδη: «Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο σύλλογος και όχι εγώ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube