Το βήμα στην καριέρα του είναι έτοιμος να κάνει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος καθώς βρίσκεται μια ανάσα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία είναι έτοιμη να βγάλει από τα ταμεία της 4,5 εκατ. ευρώ για το νεαρό διεθνή χαφ με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να διατηρεί και ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 30%. Ο αγαπημένος Σωτήρης της «πράσινης» εξέδρας γίνεται η δεύτερη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του «τριφυλλιού».

Φυσικά στην κορυφή της λίστας δε θα μπορούσε να βρισκόταν άλλος από τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός που λατρεύτηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009΄από τη Μαρσέιγ έναντι 8 εκατ. ευρώ. Η αδιαμφησβήτητη κλάση του, έφερε και την… απόσβεση των χρημάτων καθώς μετά από 2 σεζόν, 89 συμμετοχές, 55 γκολ και 16 ασίστ, ο Σισέ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, με προορισμό τη Λάτσιο για 5,8 εκατ. ευρώ.

Στην τρίτη πλέον θέση (μετά και την μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου), είναι η μετακίνηση του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν. Μετά από μια εξαιρετική πορεία τεσσάρων σεζόν κατά την οποία πέτυχε 95 γκολ σε 151 ματς, ο Σουηδός έγινε η αιτία που η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έβγαλε από τα ταμεία της 3,3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το 2017.

Στη συνέχεια συναντάμε ακόμη δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που «συγκατοικούν» στην τέταρτη θέση των ακριβότερων πωλήσεων του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τον Χάρη Μαυρία, οι οποίοι αποχώρησαν από τον σύλλογο για 3 εκατ. ευρώ. Ο μεν Σεϊταρίδης αποκτήθηκε από την Πόρτο το καλοκαίρι του 2004, ενώ από την άλλη ο Μαυρίας, έγινε… «μαυρόγατα» καθώς φόρεσε τη φανέλα της Σάντερλαντ 9 χρόνια αργότερα.

Τέλος υπάρχει και η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου στη Ρέιντζερς τον Ιανουάριο του 2005. Τότε, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, ανάγκασε τους… «σφιχτούς» στα οικονομικά δεδομένα Σκωτσέζους να βάλουν τα χέρια στην τσέπη βγάζοντας περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, για τον Έλληνα «Χαϊλάντερ».

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!