Οι αλλαγές προπονητών μέσα στη σεζόν τείνουν να γίνουν… νόμος για τον Παναθηναϊκό την τελευταία οκταετία. Η απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Βόβορα αποτελεί την έβδομη απομάκρυνση προπονητή στη διάρκεια της περιόδου τις εννιά τελευταίες σεζόν, δηλαδή στην μετα-Ομπράντοβιτς εποχή που διήρκεσε 13 συναπτές σεζόν (1999-2012).

Τις τελευταίες οκτώ σεζόν, δε, οι «πράσινοι» δεν έχουν κάνει αλλαγή προπονητή μεσούσης της περιόδου μόνο το 2017/18, όταν είχαν στον πάγκο τον Τσάβι Πασκουάλ. Καμία άλλη ομάδα από αυτές της Ευρωλίγκας δεν έχει κάνει τις τελευταίες οκτώ σεζόν πάνω από τέσσερις αλλαγές προπονητή μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, με την Μπασκόνια να είναι δεύτερη με τέσσερις.

Ας δούμε όμως τη... σκυταλοδρομία των αλλαγών στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσλήφθηκε τον Ιούλιο του 2012 αποτελώντας τον διάδοχο του «Ζοτς» και απολύθηκε τον Μάρτιο του 2014 μετά από μια ήττα από την Μπασκόνια.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου παρέλαβε τη σκυτάλη ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς για να χάσει τη δουλειά του τον Μάιο του 2015 μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (66-77).

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέλαβε τον Ιούνιο του 2015 αλλά τον Απρίλιο του 2016 απομακρύνθηκε μετά το «σκούπισμα» από τη Λαμποράλ Κούτσα στα playoffs της Ευρωλίγκας (0-3).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στη θέση του, αλλά στις 16 Οκτωβρίου μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (88-63) στο ΣΕΦ αποχαιρέτησε για δεύτερη φορά.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήρθε στη θέση του και επιβίωσε 26 μήνες, μέχρι να απολυθεί τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από μια βαριά ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ (89-68).

Ο Ρικ Πιτίνο που τον διαδέχτηκε ολοκλήρωσε και τις δύο θητείες του, την πρώτη από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 και τη δεύτερη από το Νοέμβριο του 2019 μέχρι το lockdown του Μαρτίου του 2020.

Ανάμεσα στις δύο θητείες του Αμερικανού προπονητή υπήρξε η τρίτη του Αργύρη Πεδουλάκη, που από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι το Νοέμβριο του ίδιου μήνα, όταν απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Προμηθέα (81-79) και την ήττα από την Άλμπα στο ΟΑΚΑ σε τρεις παρατάσεις (105-106).

Η τελευταία από τις επτά αλλαγές ήταν αυτή του Γιώργου Βόβορα, που απολύθηκε στις 4 Ιανουαρίου μετά από 201 μέρες στο τιμόνι της ομάδας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!