Ανακοίνωση για την διαιτησία του Αρετόπουλου στο ματς απέναντι στην Ξάνθη εξέδωσε ο Παναιτωλικός. Στην ομάδα του Αγρινίου διαμαρτύρονται έντονα για τις αποφάσεις του ρέφερι αλλά και για την συμπεριφορά των ανθρώπων των Ακριτών και συγκεκριμένα του Γιώργου Κασναφέρη.
Αναλυτικά:
«Τις επιφυλάξεις μας για την επάρκεια της ΚΕΔ και τις επιλογές της, αναγκαστήκαμε (δυστυχώς) να τις επισημάνουμε νωρίτερα. Φροντίζει (δυστυχώς) να τις επιβεβαιώνει και τα όσα συμβαίνουν μας αναγκάζουν να επανέλθουμε. Αρετόπουλους δεν θέλει η διαιτησία και το ποδόσφαιρο για να πάνε μπροστά. Θέλει Αρετή και τόλμη, που όπως φαίνεται -εμείς το γνωρίζουμε- η ΚΕΔ δεν διαθέτει.
Στον αγώνα Ξάνθη – Παναιτωλικός ο διαιτητής Αρετόπουλος και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι όσο και να φωνάζουμε για δίκαιη και ισόνομη αντιμετώπιση, δεν ακούει κανείς. Παρότι η αντίπαλη ομάδα προηγήθηκε από το 3ο λεπτό, η «πρεμούρα» του μην στραβώσει κάτι, ήταν εμφανέστατη. Ειδικά στο διάστημα 31’-38’, καταλόγισε πέναλτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αμφισβητήσει κανείς τις προθέσεις του και στα τέσσερα φάουλ που (θεώρησε ότι) έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας, έδωσε ισάριθμες κάρτες!!!
Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί και η «οργανωμένη» αντιμετώπιση από πλευράς Ξάνθης. Ο team manager και πρώην διαιτητής, όρθιος έξω από τον πάγκο έδινε το γνωστό του ρεσιτάλ, με υποδείξεις και παρατηρήσεις σε όλους και ο τεχνικός διευθυντής ήταν αγκαλιά με τον 4ο διαιτητή Σέζο και δίπλα στο αυτί του βοηθού Κοντιζά. Χωρίς να δεχτούν καμία παρατήρηση από διαιτητή και 4ο διαιτητή. Μετά το 3-0, ως δια μαγείας, είχαμε και ρεσιτάλ διαιτησίας και κάρτες στους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (έστω και μετά το 85’) και ηρεμία από τους παράγοντες της Ξάνθης.
Η δημόσια αυτή τοποθέτησή μας δεν γίνεται για να δικαιολογήσει την άσχημη απόδοση και ήττα της ομάδας μας. Η τιμωρία (χρηματικό πρόστιμο) ήταν άμεση, για την κακή αγωνιστική εικόνα, αλλά και επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θεωρήσει κανείς ότι για εμάς το πρωτάθλημα τελείωσε. Ούτε η προσπάθειά μας για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ακηδεμόνευτο, δίκαιο και με κανόνες που ισχύουν για όλους. Η κάθαρση δεν γίνεται ούτε με τα ίδια υλικά, ούτε με μερεμέτια».