Οι Αμερικανοί τους αποκαλούν clutch players… Είναι οι παίκτες αυτοί που στα ζόρια δεν εξαφανίζονται, αλλά αναλαμβάνουν την ευθύνη και με μία ενέργεια, ένα σουτ, μία άμυνα, μία πάσα, ένα ριμπάουντ, αποδεικνύονται καθοριστικοί και χαρίζουν νίκες στις ομάδες τους.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανήκει στη συγκεκριμένη συνομοταξία. Κι όχι επειδή πέτυχε χθες το τρίποντο της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα. Ο Καστοριανός γκαρντ είναι… σεσημασμένος σε τέτοιες καταστάσεις και το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει τους λόγους που οι οπαδοί της ομάδας του τον λατρεύουν και οι αντίπαλοι τον φοβούνται.

Ελλάδα-Γαλλία (ημιτελικός Ευρωμπάσκετ 2005)

Η Ελλάδα ολοκληρώνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης έχει τον τελευταίο λόγο και με τρίποντο στέλνει την Εθνική στον τελικό με 67-66 απέναντι στη Γαλλία.



Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (κανονική περίοδος 2006/07)

Ο Ολυμπιακός μοιάζει βέβαιος νικητής. Όμως με προβάδισμα 73-71 και την κατοχή, τα πελώρια χέρια του Διαμαντίδη κλέβουν την μπάλα από τον Μουλαομέροβιτς και σερβίρουν στον Μπατίστ που με γκολ-φάουλ δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 74-73.



Μπανταλόνα-Παναθηναϊκός (Φάση ομίλων Ευρωλίγκας 2006/07)

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και ο Διαμαντίδης είναι τέτοιος. Με τρίποντο που καταλήγει στο καλάθι με ορειβατικό τρόπο, δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπανταλόνα στη Βαρκελώνη με 76-75 ένα λεπτό πριν το τέλος. Οι «πράσινοι», που είχαν βρεθεί να χάνουν με 48-24, τελικά νικούν με 82-79.



Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (τρίτος τελικός πρωταθλήματος 2007)

Με το σκορ στο 77-76, ο Άλεξ Άκερ κλέβει την μπάλα από τον Σισκάουσκας κι ετοιμάζεται να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντίδης προλαβαίνει τον Αμερικανό στον αιφνιδιασμό και με τάπα υπερασπίζεται το πλεονέκτημα έδρας της ομάδας του.



Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Τελικός Κυπέλλου 2009)

Πέντε λεπτά απομένουν για τη λήξη του τελικού Κυπέλλου στο Ελληνικό και ο Ολυμπιακός έχει βραχεία κεφαλή (64-63). Ο Διαμαντίδης με τρία συνεχή τρίποντα κάνει ένα προσωπικό 9-0 σερί και οι «πράσινοι» επικρατούν με 80-70.



Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (πρώτη φάση Ευρωλίγκας 2010/11)

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 71-66 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα λίγο πριν το τέλος. Ο Διαμαντίδης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με 13 πόντους στα τελευταία 75 δευτερόλεπτα, αλλά κυρίως επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι στα 0,3’’ πριν το τέλος στέλνει το ματς στην παράταση με 79-79. Η ομάδα του νικά στο έξτρα πεντάλεπτο με 95-88.



Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός (πρώτη φάση Ευρωλίγκας 2011/12)

Με δύο τρίποντα στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα και το νικητήριο 1,3’’ πριν το τέλος ο Διαμαντίδης οδηγεί τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Ουνικάχα στη Μάλαγα με 77-76.



Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (δεύτερος αγώνας play offs Ευρωλίγκας)

Με το σκορ στο 65-63 και την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, η μπάλα φτάνει στα κατάλληλα χέρια. Ο Διαμαντίδης «παίζει» στα πόδια τον θηριώδη Τζαβάι, κερδίζει όσο χώρο χρειάζεται και εξαπολύει το τρίποντο που έμελε να «υπογράψει» τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα με 66-65.



… και μάλλον έπεται συνέχεια

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube