Δημοσιεύματα της τελευταίας εβδομάδας κάνουν λόγο για πιθανή συνεργασία Γιουνάιτεντ-Πόγκμπα, αποφέροντας στη Γιουβέντους το αστρονομικό ποσό των 106 εκατομμυρίων λιρών! Ο Γάλλος μέσος θα επιστρέψει – όπως όλα δείχνουν – στο Μάντσεστερ ύστερα από 4 χρόνια, όταν έφυγε από εκεί στα 19 του για μόλις 1 εκατομμύριο λίρες, και το sportfm.gr παρουσιάζει άλλες 5 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που γύρισαν αργότερα στις ομάδες που κάποτε τους απαρνήθηκαν…

Άλαν Σίρερ



Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, με 260 τέρματα. Με τη φανέλα της Νιουκάστλ πανηγύρισε συνολικά 148 γκολ σε διάστημα 10 χρόνων (από το 1996 έως το 2006 που αποσύρθηκε), παίρνοντας έτσι … θρυλικές διαστάσεις ως παίκτης με το σύλλογο της βόρειας Αγγλίας. Και όμως! Ο Άλαν Σίρερ είχε απορριφθεί από τη Νιουκάστλ όταν ήταν ακόμα σε νεαρή ηλικία. Έχοντας δεχτεί «πόρτα» από συνολικά τέσσερις συλλόγους, η Σαουθάμπτον ήταν η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία το 1988. Ύστερα από μια τετραετία στους «Άγιους» και ακόμα μια στη Μπλάκμπερν, το 1996 έγινε η μεγάλη … επιστροφή του Σίρερ, τα γκολ του οποίου έδωσαν την καλύτερη απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν κάποτε!

Νεμάνια Μάτιτς


O Σέρβος μέσος ήρθε από την Κόζιτσε στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2009, ως ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης, έτοιμος για μια μεγάλη πρόκληση. Η παρουσία του ωστόσο στους «μπλε» ήταν ουσιαστικά μηδαμινή (μέτρησε μόλις δυο συμμετοχές σε δυο σεζόν), κάτι που τον έκανε να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Στη Μπενφίκα ο Μάτιτς «αναγεννήθηκε» ποδοσφαιρικά, κάνοντας την Τσέλσι να ξανασκεφτεί την περίπτωση του και να δώσει 21 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει εκ νέου, το 2014.

Λέιτον Μπέινς


Αποτελεί παίκτη-σύμβολο για την Έβερτον εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο δεν έχαιρε πάντοτε της ίδιας εκτίμησης στο σύλλογο των «ζαχαρωτών». Στα 14 του, ο Μπέινς κρίθηκε ως … ανεπαρκής (λόγω της σωματοδομής του) από τους ανθρώπους των ακαδημιών της Έβερτον. Κατέληξε στη Γουίγκαν και ύστερα από μια εξαιρετική πενταετία (2002-2007) με τους «λάτικς», επέστρεψε στον σύλλογο του Λίβερπουλ, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Ο αριστερός μπακ μετράει 280 συμμετοχές (και 25 γκολ) με τη μπλε φανέλα, ενώ έχει αρνηθεί ουκ ολίγες προτάσεις από διάφορους συλλόγους για να παραμείνει στην Έβερτον.

Άλβαρο Αρμπελόα



Από μικρός στις ακαδημίες και τις μικρές ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άλβαρο Αρμπελόα δεν άργησε να πάρει την ευκαιρία του στην ομάδα των ανδρών, στα 18 του. Δεν κατάφερε όμως ποτέ να πείσει με την παρουσία του στη «βασίλισσα» (μετρώντας μόλις 2 συμμετοχές σε μια τετραετία), οπότε αναγκάστηκε να κοιτάξει για άλλο ποδοσφαιρικό προορισμό. Οι πορείες του σε Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και ακολούθως σε Λίβερπουλ αύξησαν κατακόρυφα την ποδοσφαιρική του αξία τα επόμενα χρόνια. Αυτό φυσικά δεν άφησε ασυγκίνητη τη Ρεάλ, η οποία το καλοκαίρι του 2009 τον απέκτησε από τους «κόκκινους» για 5 εκατομμύρια λίρες. Στη Μαδρίτη έμεινε μέχρι και τη φετινή σεζόν και πανηγύρισε – σε μια επταετία - ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και δυο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πίτερ Κράουτς


Ένας φορ που έχει ακούσει … πολλά για το ύψος του αλλά και τις κινήσεις του στο χορτάρι. Παρά τα όποια σχόλια έχει δεχτεί πάντως κατά καιρούς, έχει γενικά «στενή» επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Κράουτς ξεκίνησε την καριέρα του στην Τότεναμ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει θέση στο ρόστερ των «σπιρουνιών». Έκτοτε, αγωνίστηκε σε QPR, Πόρτμουθ, Άστον Βίλα, Νόριτς, Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ, μέχρι που επέστρεψε στην Τότεναμ. Σε δυο χρόνια στο Λονδίνο (από το 2009 έως το 2011) πέτυχε 12 γκολ σε 73 εμφανίσεις, συμβάλλοντας στο να επιστρέψει - τότε – στο Τσάμπιονς Λιγκ η Τότεναμ. Σήμερα βρίσκεται στο δυναμικό της Στόουκ Σίτι.

Επιμέλεια: Xρήστος Γραβιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube