Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου και συγκεκριμένα του Κυπέλλου Εσθονίας, η Πάιντε Λινάμεσκοντ έγραψε εκ νέου ιστορία, παίρνοντας την πρώτη της πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και φτάνοντας στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League (όπου περιμένει η Αραράτ από την Αρμενία).

Οι Εσθονοί απέκλεισαν στα πέναλτι την Ντινάμο Τιφλίδας, νικώντας 3-2 εκτός έδρας, χάνοντας 2-1 (κ.δ. 1-0) στην παράταση εντός και εντέλει επικρατώντας 6-5 στη... ρουλέτα, με τον λογαριασμό του συλλόγου στο Twitter να παίρνει φωτιά!

Ο διαχειριστής φρόντιζε να ενημερώνει για την εξέλιξη του ματς καθ' όλη της διάρκειά του, πάντοτε στα αγγλικά, χρησιμοποιώντας και εικόνες και gifs εμπνευσμένα, μεταξύ άλλων, από την πασίγνωστη κωμωδία του 1980, «Τρελή, απίθανη πτήση», το ΝΒΑ (Λεμπρόν Τζέιμς με υπόκρουση από ύμνο Europa-Conference) και τη Formula 1 (Κάρλος Σάινθ)!

Λίγα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, δημοσιεύτηκε η ατάκα «ποιος θα γίνει ήρωας σήμερα», ενώ νωρίτερα, όταν η Ντινάμο βρήκε δίχτυα, το... λιτό κι απέριττο tweet ήταν «γκολ για την Ντινάμο. Πόσο απογοητευτικό».

Στο δε 2-0, ειπώθηκαν όλα με ένα meme και ένα βίντεο του προπονητή της Άκρινγκτον, που έλεγε μετά από ματς ότι «χάνω την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, ποιο είναι το νόημα πια»!

Ασφαλώς, λίγο αργότερα ήρθε η μείωση του σκορ και εντέλει η πρόκριση-θρίλερ, με την Πάιντε να μας υπόσχεται ακόμη περισσότερα επικά tweets στα ματς με την Αραράτ!













ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube