Η πρώτη «έκδοση» του νέου, διευρυμένου με 32 ομάδες Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2025, όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούνιο η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Γνωστά έγιναν πλέον και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα ματς της διοργάνωσης, με τον τελικό να γίνεται στο «MetLife Stadium» της Νέας Υόρκης, στις 13 Ιουλίου του 2025. Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη του τουρνουά, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου του 2025.

Εκτός από το «MetLife Stadium», που βρίσκεται στο East Rutherford, αγώνες θα διεξαχθούν σε ακόμη δέκα αμερικανικές πόλεις και συγκεκριμένα σε Ατλάντα, Σάρλοτ, Σινσινάτι, Λος Αντζελες, Μαϊάμι, Νάσβιλ, Ορλάντο, Φιλαδέλφεια, Σιάτλ και Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε ότι αυτή η πρώτη διοργάνωση του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, στο οποίο θα συμμετέχουν 32 ομάδες, άνοιξε «μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των συλλόγων» και πρόσθεσε: «Θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου των συλλόγων και των παικτών σε όλον τον κόσμο». Η κλήρωση για τον καταρτισμό των 8 ομίλων, με 4 ομάδες ο καθένας, θα γίνει τον Δεκέμβριο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube