Το όνομα «Οσμάν Μπουκαρί» ίσως και να μην λέει και πολλά. Τουλάχιστον σε όσους δεν ασχολούνται με τα πρωταθλήματα της Γαλλίας, του Βελγίου και (εσχάτως) της Σερβίας ή που το καλοκαίρι προτιμούν τις νυκτερινές εξορμήσεις από την ενασχόληση με τα προκριματικά του Champions League.

Ωστόσο, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έρχεται να δώσει την ευκαιρία στον 23χρονο Γκανέζο να λάβουν αναγνώριση τα εξαιρετικά ποδοσφαιρικά στοιχεία που διαθέτει.

Η θέση του, ακραίος επιθετικός. Από τα πλέον υποσχόμενα εξτρέμ της νέας γενιάς Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Ταχύτατος, βραχύσωμος και ντριμπλαδόρος, ένα… τούρμπο στο δεξί φτερό, στο οποίο αρέσκεται να αγωνίζεται. Η έφεση του στον χειρισμό της μπάλας τρομερή. Άλλωστε, εάν και δεξιοπόδαρος, μπορεί να την… κολλήσει ακόμα και με το αριστερό. Κι όλα αυτά, ενώ βελτιώνει συνεχώς τα στατιστικά του. Αν μη τι άλλο αξίζει την προσοχή.

Κάθε χρόνο και ένα νέο σκαλοπάτι


Η εξέλιξη του Μπουκαρί χρόνο με τον χρόνο αντικατοπτρίζεται και στην πορεία του σε συλλογικό επίπεδο. Σε ηλικία 19 ετών η Άντερλεχτ τον δανείστηκε από την γκανέζικη Accra Lions για να τον δοκιμάσει στην Κ21 της. Η ίδια δεν πείστηκε, εν αντιθέσει όμως με την σλοβάκικη Τρέντσιν που τον «τσίμπησε» το καλοκαίρι του 2018. Τα 16 γκολ και οι 25 ασίστ που σημείωσε σε δύο χρόνια (66 ματς) άρχισαν να τραβούν τα βλέμματα.



Μεταξύ, αυτών και της Γάνδης, η οποία τον απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2020 έναντι 1 εκατ. ευρώ. Σε 35 συμμετοχές του σ' όλες τις διοργανώσεις με τη βέλγικη ομάδα είχε τέσσερα τέρματα και έξι ασίστ. Εξαιρετικά στατιστικά, τα οποία του έδωσαν την περασμένη σεζόν την… άμεση προαγωγή για το γαλλικό πρωτάθλημα. Προορισμός του η Ναντ με τη μορφή του δανεισμού. Πέρα από καλά του στατιστικά (26 συμ., 2 γκολ / 4 ασίστ), έβαλε κι εκείνος το λιθαράκι του ώστε να φτάσει η ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας.





Εάν και το περασμένο καλοκαίρι το κλαμπ της Νάντης ήθελε να το κρατήσει, αδυνατούσε. Αντίθετα, το κατάφερε ο Ερυθρός Αστέρας, αναγκαζόμενος βέβαια να εκταμιεύσει τρία εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» της Γάνδης. Σ' αυτούς τους λίγους μήνες με τη φανέλα της σέρβικης ομάδας απλά τα… σπάει. Ξεκίνησε «καυτός» στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League με τρία γκολ και μία ασίστ στην πρώτη αναμέτρηση με την Πιούνικ, για έχει φτάσει σε λίγους μόλις μήνες τα επτά τέρματα και τις πέντε ασίστ. Κι όλα αυτά ενώ η τελική ενέργεια (σουτ και μεταβίβαση) θεωρείται το… μειονέκτημά του.



Την ίδια στιγμή μετρά επτά συμμετοχές (1 γκολ / 1 ασίστ) με την εθνική Γκάνας, έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 25 Μάρτη του 2021 κόντρα στη Νότια Αφρική. Βέβαια, έκτοτε μεσολάβησαν αρκετές αποστολές που δεν κλήθηκε. Ακόμη δεν έχει καθιερωθεί. Κάτι που -με «όπλο»του την τρομερή ποιότητά του- ευελπιστεί να συμβεί μέσω των γηπέδων του Κατάρ, αρχικά απέναντι σε Πορτογαλία, Ουρουγουάη και Νότια Κορέα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ντίμπου Μαρτίνες για την απόκρουση στον τελικό του Μουντιάλ: «Έχω κάνει πολύ καλύτερες»

Άλος: «Η Ελλάδα είναι μια ομάδα σε πρόοδο, αλλά θα έχουμε τις ευκαιρίες μας»

Το πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026: Πρεμιέρα με Λευκορωσία εντός τον Σεπτέμβριο!

Γκαγκάτσης: «Η πρόκριση στο Μουντιάλ δεν είναι απλώς ένας στόχος, αλλά χρέος προς την ιστορία»

Γιοβάνοβιτς: «Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούμε στο Μουντιάλ»

Προκριματικά του Μουντιάλ 2026: Το προφίλ των ομάδων που θα «μονομαχήσει» η Εθνική Ελλάδος

Ελλάς μπορείς! Βατή κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ

Μαθαίνει αντιπάλους η Εθνική: Κληρώνει σήμερα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Το Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία θα είναι το καλύτερο της ιστορίας»

Γιοβάνοβιτς, μαζί με Σαλπιγγίδη και Τοροσίδη, στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ