Μπορεί το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα από τα ευρωπαϊκά χώματα, όμως οι εκπρόσωποι της «Γηραιάς Ηπείρου» στα γήπεδα της Βραζιλίας θα είναι εκατοντάδες.

Έπειτα, από την οριστικοποίηση των αποστολών των 32 ομάδων που θα παλέψουν για το τρόπαιο με τους συνολικά 736 παίκτες τους, το χρώμα από Ευρώπη έχει κυρίαρχο ρόλο. Συγκεκριμένα η Premier League θα έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση από διεθνείς αφού συνολικά 104 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία του Νησιού θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία. Στη δεύτερη θέση είναι η Serie A με 80 παίκτες, ενώ στην τρίτη η Primera Division με 62.

Όσον αφορά τους συλλόγους, οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου εκτός από τον πόνο τους με τη Γερμανία θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους και στους 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές των Βαυαρών που θα πάρουν μέρος στο Μουντιάλ. Εκτός από τα «πάντσερ», όπου εκπροσωπούνται από 7 παίκτες (Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Γκέτσε, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Μίλερ), η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στέλνει και άλλους 8 εκπροσώπους της σε άλλες οκτώ χώρες (Ντάντε, Φαν Μπούιτεν, Ριμπερί, Ρόμπεν, Χάβι Μαρτίνεθ, Σακίρι, Μάντζουκιτς, Γκριν).

Όσον αφορά τους φετινούς νταμπλούχους Γερμανίας λίγο έλειψε να φτάσουν ταβάνι καθώς, αν δεν ήταν τραυματίες και συμπεριλαμβάνονταν στο Μουντιάλ οι Μπαντστούμπερ και Αλκάνταρα, θα πέρναγαν το ρεκόρ της Τσέλσι, όπου στο Μουντιάλ του 2006 είχε 16 διεθνείς.

Γιάννης Σταυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube