Το να ταΐζει άγρια ρακούν φαινόταν μια άκακη δραστηριότητα, αν και περίεργη, για μια γυναίκα, που κατοικεί βορειοδυτικά της Ουάσινγκτον. Επί 35 χρόνια τους προσέφερε ανιδιοτελώς φαγητό μέχρι που 100 ρακούν περικύκλωσαν το σπίτι της και απαίτησαν το προγραμματισμένο δείπνο τους.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με τον Guardian, ουσιαστικά παγιδεύτηκε στο σπίτι της κοντά στο Poulsbo της Ουάσιγκτον και φοβήθηκε, καθώς τα ζώα μπορεί να γίνουν επιθετικά. Τηλεφώνησε στο γραφείο του σερίφη, λέγοντας ότι τα ρακούν ήταν γύρω από το σπίτι της μέρα-νύχτα μετά την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού τους πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα στην κοινότητα των ρακούν
«Φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα στην κοινότητα των ρακούν και όλα εμφανίστηκαν σπίτι της περιμένοντας το γεύμα τους» δήλωσε ο Κέβιν ΜακΚάρτι, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Κιτσάπ, στον τοπικό σταθμό NBC στον τοπικό σταθμό 9News.

Έστειλε όργανα της τάξης να βοηθήσουν τη γυναίκα.

«Ήταν σοκαρισμένοι. Δεν έχουν ξαναδεί τόσα ρακούν μαζεμένα σε ένα μέρος. Κανείς ποτέ δε θυμάται τον εαυτό του να έχει περικυκλωθεί από τόσα πολλά ρακούν. Ήταν η πρώτη τους φορά», δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση.

Το γραφείο του σερίφη μάλιστα ανήρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μερικά ασυνήθιστα πλάνα, που δείχνουν τα ρακούν σαν να είχαν αποφασίσει «να κάνουν συνέδριο» στην πίσω αυλή του σπιτιού της γυναίκας.



Οι γείτονες αγανακτισμένοι
Οι γείτονες δεν ενθουσιάστηκαν ακριβώς με τα ζώα, τα οποία μπορεί να είναι απειλητικά και συχνά αποκαλούνται ληστές σκουπιδιών, για το σκούρο χρώμα της γούνας στα μάτια τους που τα κάνει να μοιάζουν με μασκοφόρους κλέφτες ή με σκουπίδια πάντα, λόγω της τάσης τους να βουτήξουν σε κάδους απορριμμάτων αναζητώντας αποκόμματα.

«Θα έλεγα ότι ήταν περίπου τον τελευταίο μήνα που το πρόσεξα», είπε στο 9News η Wendy Cronk, η οποία μένει κοντά. «Παρατήρησα πολλά ρακούν στην αυλή πρόσφατα. Τα σκυλιά μου έχουν τσακωθεί πολλές φορές με ρακούν. Έπρεπε μάλιστα να πάω ένα από τα σκυλιά μου στον κτηνίατρο μετά από τσακωμό με ρακούν. Και έχω, επίσης, παρατηρήσει ότι υπάρχουν πολλά χτυπημένα ρακούν στον κεντρικό δρόμο εδώ».

Η Cronk είπε ότι ελπίζει να επιλυθεί το ζήτημα σύντομα.

«Ελπίζω απλώς να παρέμβει κάποιος και να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα… και ελπίζω ότι η ίδια θα σταματήσει να τα ταΐζει», είπε η Cronk.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βρέθηκε ταχυδρόμος για το μικρότερο νησάκι της Ανταρκτικής - Για πέντε μήνες θα ζει μαζί με τους πιγκουίνους!

Ιταλία και Ελβετία αλλάζουν... τα σύνορά τους εξαιτίας των αλπικών παγετώνων που λιώνουν!

Χαμένο, βιβλικό, δέντρο ξαναφύτρωσε από σπόρο... 1.000 ετών που βρέθηκε στην έρημο της Ιουδαίας

Αποτροπιασμός: Ζωολογικός κήπος στην Κίνα είχε βάψει δύο σκυλιά και τα παρουσίαζε ως... πάντα

Μη σου τύχει: Τρωκτικό σε γεύμα επιβάτιδας οδήγησε σε έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους!

«Ελάτε να σας κεράσουμε τα @ρχιδι@ μας»: Επικό βίντεο στην Ευρυτανία για την 1η γιορτή… αμελέτητων!

Λαθρεπιβάτες σκίουροι μπήκαν σε βαγόνι τρένου στη Βρετανία και... δεν έβγαιναν - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο!

«Αυτό ένιωσαν όσοι έπεσαν στη θάλασσα»: Η ανατριχιαστική ατραξιόν στο μουσείο του Τιτανικού

Σοκαριστικό βίντεο: Συνοδηγός αυτοκινήτου έσπρωξε ποδηλάτη εν κινήσει

Ιερέας απείλησε την παπαδιά γιατί έκανε φασαρία όταν μαγείρευε - Πέταξε την κατσαρόλα από το μπαλκόνι και συνελήφθη!