Η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ έχει πολλές προεκτάσεις. Προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα και πολλών ειδών συζητήσεις. Είναι όμως… ιντριγκαδόρικη και για έναν ακόμη λόγο: Τη συνύπαρξή του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Έχοντας διαδεχθεί τότε τον νυν εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης», ο Ανδαλουσιανός δεν έδειχνε να εκτιμά ακριβώς το έργο του στην ομάδα. Από την πρώτη του λοιπόν ημέρα και σε κάθε ευκαιρία στη συνέχεια (ειδικά μετά από γκέλες) δεν έχανε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές εναντίον του.

Ξεκίνησε… light στην παρουσίασή του, λέγοντας τότε: «Να σας πω ότι έχω δει τα τελευταία πέντε παιχνίδια, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Εκτός από το τελευταίο με τη Ζενίτ. Από σεβασμό προς συναδέλφους δεν θέλω να μιλήσω για θέματα τακτικής του παρελθόντος. Εγώ μπορώ να μιλήσω από εδώ και πέρα».

Έγινε όμως ακόμα πιο σαφής μετά το ντεμπούτο του και την τεσσάρα επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τότε είχε μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας σημειώνοντας:

«Οι προπονητές, ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε, είμαστε λίγο φοβητσιάρηδες. Πάντα δίνουμε μια μικρή δικαιολογία, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές λένε ότι είχαν χρόνια να δουλέψουν πολύ πάνω σε θέματα τακτικής και πρέπει να αλλάξουμε αυτή την υποδομή, να κάνουμε πιο επαγγελματική την ομάδα».

Πιο χαρακτηριστική όμως -και πιο στοχευμένη απ’ όλες- ήταν η δήλωση που ακολούθησε τη βαριά ήττα από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο:

«Είμαι ανήσυχος για την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα, αλλά φοβάμαι αν θα αντέξουν οι παίκτες μέχρι τότε. Σε δύο παιχνίδια έχουμε χάσει τέσσερις ποδοσφαιριστές, γιατί ζητάμε πολλά από τους παίκτες. Με ανησυχεί πάρα πολύ η φυσική κατάσταση.

Όταν υπάρχει θετική προετοιμασία για να αντεπεξέλθουμε σε τρεις διοργανώσεις, οι ποδοσφαιριστές προλαβαίνουν από Κυριακή, Τετάρτη να ανακτήσουν δυνάμεις. Κάποιοι δικοί μου μπορούν, κάποιους άλλους τους χάνουμε. Και γι’ αυτό χειροκροτώ προσπάθεια παικτών μας ακόμη κι αν χάνουμε. Δεν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για την προετοιμασία που έχουν κάνει, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τρεις διοργανώσεις. Δεν ξέρω ο προηγούμενος συνάδελφος πως δούλεψε και τι κατάσταση βρήκε. Δεν θα μπω σε αυτό το κομμάτι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ραγιάν Σερκί: Η Σίτι έκανε αδιανόητη κλοπή το καλοκαίρι με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στο Νησί

Ποδοσφαιρικός αναλυτής της Μπαρτσελόνα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Θα έφερνα τον Κωστούλα στη Βαρκελώνη»

Ονοματάρες και λαβράκια: Οι παίκτες από το εξωτερικό που μπορούν από 01/01 να υπογράψουν για το καλοκαίρι

Από Σούπερ Λίγκα μέχρι… Μουντιάλ: Oι νικητές των μεγάλων διοργανώσεων μέσα από το ChatGPT

Secret Santa: Ποιον παίκτη από ανταγωνιστή θα έπαιρνες κρυφά για να βελτιώσεις τους Big 4

Οι πρώτες ποδοσφαιρικές ημέρες του Ρούμπιο και η νέα θέση του Πνευμονίδη

Ποια Χριστούγεννα: Οι κορυφαίοι αγώνες του ΝΒΑ που έγιναν στις 25 Δεκεμβρίου

Το θαύμα των Χριστουγέννων: Ποιος παίκτης από το παρελθόν τους θα μπορούσε να μπει σε Παναθηναϊκό/Ολυμπιακό του σήμερα

Οι 5 καλύτερες και οι 5 χειρότερες μεταγραφές που έκαναν τον χειμώνα οι Big 4

Ίδιος προπονητής, ίδια εκκίνηση, ίδιο φινάλε; Η φοβερή ομοιότητα της ΑΕΛ και της Καλαμάτας του Βοσνιάδη!

TAGS: A.E.K.