Σημαδιακή είναι για την ιστορία του ΠΑΟΚ η 16η Σεπτεμβρίου, καθώς πριν από ακριβώς 19 χρόνια σημείωσε μια από τις πιο μεγάλες νίκες της ιστορίας του.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στην «καυτή» Τούμπα χάρις σε τέρμα του Κώστα Φραντζέσκου (ύστερα από πάσα του Ζαφειρίου) στο 67’ και έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Αξίζει να τονιστεί ότι οι «κανονιέρηδες» είχαν στη σύνθεσή τους -μεταξύ άλλων- τους Μαρκ Όφερμαρς, Ίαν Ράιτ, Εμμανουέλ Πετί, Ντέιβιντ Σίμαν.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο «δικέφαλος του Βορρά» έφυγε… ατσαλάκωτος από το «Χάιμπουρι» (1-1) με τον Ζήση Βρύζα να γίνεται… ήρωας με το τέρμα που σημείωσε λίγο πριν το φινάλε και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Νάγκμπε (74' Βελλής), Φραντζέσκος, Βρύζας (59' Καπετανόπουλος), Τουρσουνίδης (71΄Σιδηρόπουλος), Ζουμπούλης.

Αρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντερμπερν, Άνταμς, Μπουλντ, Πετί, Βιεϊρά, Όφερμαρς (70' Μπόα Μόρτε), Πάρλορ (70' Πλατ), Ανελκά (80' Ρεχ), Ράιτ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.