Η φετινή Αδριατική λίγκα ολοκληρώθηκε με αρκετά… περιπετειώδη τρόπο, λόγω των όσων έγιναν στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντούτσνοστ, με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου να κατακτούν τελικά το τρόπαιο.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, ο πρόεδρος της φετινής φιναλίστ και περσινής κατόχου, Ντράγκαν Μπόκαν, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα συνέβησαν στη φετινή διοργάνωση, λέγοντας μάλιστα πως ντράπηκε για την συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας του στα ματς της Ποντγκόριτσα, ενώ τόνισε πως έπρεπε να διακοπούν οι τελικοί.

Από ‘κει και πέρα, ο ισχυρός άνδρας της Μπουντούτσνοστ αποκάλυψε πως η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Αδριατικής λίγκας ορίστηκε για τις 14 Μαΐου, στην πόλη της Βοσνίας, Μπάνια Λούκα. Αρχικά, είχε οριστεί για τις 30 Απριλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή ακυρώθηκε, πριν τον πέμπτο τελικό.

Όπως είναι φυσικό, στο συμβούλιο αυτό θα συζητηθούν όλα τα θέματα της λίγκας ενόψει και της επόμενης σεζόν και λογικά θα γίνει αναφορά και στο θέμα του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στη διοργάνωση. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είχε πει πρόσφατα και ο εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας, Κρέσιμιρ Νόβοσελ, ότι δηλαδή το αίτημα των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, όπου οι ομάδες θα ψηφίσουν κιόλας για το αν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Τέλος, ο Ντράγκαν Μπόκαν προέβη και σε μία αποκάλυψη αναφορικά με τη wild card για την Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς. Σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Τζόρντι Μπερτομέου, ο πρόεδρος της Μπουντούτσνοστ υποστηρίζει ότι του είχε πει πως η wild card θα πάει σε μία ομάδα είτε από την Αδριατική λίγκα, είτε από τη VTB League, είτε από το τουρκικό πρωτάθλημα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube