Όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση, κατέκτησαν οκτώ μετάλλια, ενώ σημειώθηκε και ένα πανελλήνιο ρεκόρ από την Κάτια Σαρακατσάνη.
Ο Γιάννης Ορφανίδης συνόδευσε την αποστολή ως ομοσπονδιακός προπονητής και, μιιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ανέλυσε και εξήρε τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών στη Σερβία.
«Έγιναν πολύ δυνατοί αγώνες. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή από 12 χώρες και, ανάμεσα στους αθλητές που συμμετείχαν, υπήρχαν Ολυμπιονίκες και αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Σε εμάς, δόθηκε μια ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, αρχής γενομένης από αυτή τη διοργάνωση. Έχουμε ανάγκη τέτοια μίτινγκ, μας βοηθούν ιδιαίτερα στην προετοιμασία μας.
Στόχος μας ήταν να βελτιστοποιήσουμε την απόδοσή μας, κάτι το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, πετύχαμε. Τα παιδιά είναι εξελίξιμα και το καθένα δουλεύει πολύ σκληρά για να πετύχει τους στόχους του. Είχαμε καλές επιδόσεις, πολλά μετάλλια και πολλές δυνατότητες, ειδικά σε αυτό το σημείο της σεζόν στην αρχή της. Σαφώς, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα κολυμβητήρια, αλλά, αν βρεθεί η κοινή συνισταμένη, η συναίνεση και η βοήθεια από όλους τους αρμόδιους, μπορούν να ξεπεραστούν. Εξάλλου, έχουμε μάθει να επιβιώνουμε στα δύσκολα», τόνισε.
Ο Παναγιώτης Χιώτης τόνισε πως: «Βελτίωσα κάποιους χρόνους μου και έδειξα ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Ήθελα να δω που βρίσκομαι, ενόψει και της ημερίδας του Χαλανδρίου, που μπορεί και να μου δώσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, που είναι και ο στόχος μου. Στη Σερβία, οι συνθήκες ήταν άριστες και συμμετείχαν μεγάλοι αθλητές, οπότε για μένα ήταν μια καλή εμπειρία η συμμετοχή μου και ο ισχυρός συναγωνισμός».
Από την πλευρά του, ο Θανάσης Κυνηγάκης σημείωσε πως: «Ήταν σημαντικό για εμένα που βρέθηκα στη Σερβία και πήρα μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Θα μπορούσα να πάω και καλύτερα βέβαια. Στόχος για εμένα είναι να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για να βρίσκομαι στο Παγκόσμιο Νέων στη Σιγκαπούρη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».