Ο Αλμπέρτο Μποτία και ο Μανουέλ Ντα Κόστα θα είναι στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος στον αγώνα της Πέμπτης και το βασικό ζητούμενο για τον Πάουλο Μπέντο είναι μια εμφάνιση αλά Παναθηναϊκός, από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Και το αναφέρουμε αυτό διότι μια προσεκτική ματιά στα τελευταία παιχνίδια της Γιούνγκ Μπόις (για την ακρίβεια τα έξι τελευταία, μαζί με αυτό της Κυριακής) αποδεικνύει ότι η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι σε εξαιρετική περίοδο σε ότι αφορά το σκοράρισμα.

Είκοσι γκολ έχει βάλει στα έξι τελευταία της παιχνίδια η Γιούνγκ Μπόις (τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα) και αυτό φανερώνει το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό. Σε δύο ματς έχει σημειώσει από πέντε γκολ και σ' άλλα δύο από τέσσερα η ελβετική ομάδα και αυτό είναι ένα στοιχείο που σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τον Πάουλο Μπέντο και τους συνεργάτες του.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό να βάλει stop σε αυτή την σούπερ επιθετική φόρμα που έχει η Γιούνγκ Μπόις και η απόδοση των δύο κεντρικών αμυντικών των “ερυθρόλευκων” είναι από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες. Ο Μποτία και ο Ντα Κόστα ήταν εξαιρετικοί στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά υπήρξαν και (αρκετά) ματς στα οποία αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Αν ο Ισπανός και ο Μαροκινός είναι συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να πάρει το ματς, περιορίζοντας την παραγωγικότητα των Ελβετών. Αν όμως επαναλάβουν λάθη περασμένων αγώνων, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν προβλήματα.

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ κι αρκετές μέρες, η Γιούνγκ Μπόις θα είναι μια επικίνδυνη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό γιατί πολύ απλά έρχεται στη χώρα μας για να τα παίξει όλα σ' ένα παιχνίδι. Τέτοιου είδους αγώνες κρύβουν μεγάλες “παγίδες” για το φαβορί και οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και η παραμικρή χαλάρωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό και αυτό το πλήρωσαν οι πειραιώτες στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Μια στιγμή αδράνειας της άμυνας, ένα λάθος του γκολκίπερ και οι Κύπριοι σκόραραν από το...πουθενά, κατακτώντας μια νίκη που είναι πιθανό να τους χαρίσει και την πρώτη θέση στον όμιλο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αθανασίου: Κράτησε έναν σημαντικό παίκτη, έστειλε μήνυμα στην αγορά ο Παναθηναϊκός με Τσέριν- Θέλει 7 βαθμούς στα 3 ματς

Ανακοίνωση ΑΕΚ ενόψει ντέρμπι: «4.500 εισιτήρια δεν έχουν ταυτοποιηθεί, θα υπάρξει απίστευτη ταλαιπωρία»!

L' Equipe: «Ο Ουνάς αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού - Ήρθε τη νύχτα προσφορά από Κατάρ και πάει εκεί»

Παναθηναϊκός: Άπαντες παρόντες, πλην Μαξ, ξανά ενόψει ΑΕΚ

Γιαζίτσι παίρνει ο Ολυμπιακός, άκυρο για Ουνάς

Σαββόπουλος: «Ο Μάγιο είναι αμφίβολος για ΠΑΟΚ, αλλά δεν θέλει να χάσει το συγκεκριμένο ματς»

«Η Αλ-Σαντ θέλει να πάρει τον Ουνάς μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού - Ο παίκτης θέλει Κατάρ»!

Τσορμπατζόγλου: «Θα γίνουν αλλαγές στην 11άδα με Άρη - Για πολλούς λόγους ο ΠΑΟΚ πάει για τερματοφύλακα»

Δεσύλλας: «Θα πάρει τα πάνω του ο Παναθηναϊκός με νίκη την Κυριακή - Δεν φανερώνει τις σκέψεις του ο Αλόνσο»

Κετσετζόγλου: «Είναι ανάγκη να δώσει η ΑΕΚ μια χαρά στον κόσμο της»