· Δεν ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του με τον Άρη ο Ελ Κααμπί.
· Μάλιστα υπήρχαν και κάποιες στιγμές που επιβεβαίωσαν, κατά ένα τρόπο, ότι ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του. Για παράδειγμα, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, που του πέταξε την μπάλα στον χώρο ο Ζέλσον, ο Μαροκινός δεν έκανε κίνηση να πάει με ταχύτητα προς την μπάλα κι έτσι έχασε την ευκαιρία να σουτάρει από πολύ πλεονεκτική θέση.
· Θα έλεγα ότι δεν μπήκε όσο aggressive θα έπρεπε και στη φάση της πάσας του Ορτέγκα προς τον Τσικίνιο, με τον γκολκίπερ Κουέστα να διώχνει την μπάλα και τον Ελ Κααμπί να παίρνει την απόκρουση, αλλά να πλασάρει άστοχα, έστω υπό πίεση. Ενώ και σε μία ωραία σέντρα του Ζέλσον δεν έβαλε το σώμα του όπως έπρεπε και του πήρε την κεφαλιά κινούμενος πιο δυναμικά ο Βέλεθ, ένας στόπερ που δεν τον λες και…θηρίο.
· Νομίζω, όμως, ότι σε αυτό το παιχνίδι ο Ελ Κααμπί ήταν καλύτερος σε σχέση με την εικόνα του τον τελευταίο καιρό. Έβγαινε καλά μακριά από την περιοχή για να γίνει πιο συμμετοχικός, άνοιξε το παιχνίδι και έφυγε σφαίρα προς την περιοχή δύο-τρεις φορές άσχετα αν δεν του πέρασαν μία καλή σέντρα οι συμπαίκτες του, είχε μία καλή πάσα για σουτ προς συμπαίκτη του, έκλεψε μία μπάλα, έπαιξε με τη μία και, εν τέλει, σκόραρε! Η κεφαλιά του στα δίκτυα του Άρη ήταν καλοζυγισμένη, έχοντας πλασαριστεί ωραία στην αντίπαλη περιοχή-και δεν ήταν δική του ευθύνη, η γκάφα του Γιάρεμτσουκ.
· Ήταν ομαδικός και μόνο στο 111' πήρε μία προσπάθεια κάπως βεβιασμένη, σουτάροντας έξω από την περιοχή, ενώ είχε προϋποθέσεις καλύτερης επίθεσης. Γενικά, αν δεν κάνω λάθος, ο Αφρικάνος στράϊκερ του Ολυμπιακού σαν να μας «είπε» με την βελτιωμένη εμφάνιση του ότι ίσως δεν είναι αργά η ώρα που θα πατήσει πάλι γερά τα πόδια του και θα γίνει το γνωστό καλό «όπλο» που ξέρουμε.
· Ένα άλλο βασικό «εργαλείο» του Ολυμπιακού, ο Ρόντινεϊ, επίσης ανέβασε αρκετά στροφές σε αυτό το παιχνίδι, ειδικά προς το τέλος όταν πέρασε στην επίθεση, όπου εκτέλεσε και καλύτερα κάποιες στημένες φάσεις. Αμυντικά μπορώ να πω ότι είχε αρκετές επεμβάσεις, ορισμένες πραγματικά πολύτιμες, ωστόσο σίγουρα είναι ασυγχώρητος για τον επιπόλαιο τρόπο που βρήκε το πόδι του Νταρίντα στο πέναλτι που ζήτησε ο Άρης στο ξεκίνημα του αγώνα.
· Αν θέλουμε, πάντως, να κάνουμε σωστή κριτική, πρέπει να καταγράψουμε ότι η όλη αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη φάση ήταν μη αποδεκτή. Με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να έχουν συμπεριφορά απαράδεκτη, από τον πρώτο έως τον τελευταίο.
Κατ΄ αρχάς, στο ξεκίνημα της φάσης ο Τσικίνιο τράβηξε το πόδι του αντί να το βάλει στη φωτιά, πήρε μία δεύτερη μπάλα ο Άρης και βγήκε στην επίθεση.
Μετά, ο Ρόντινεϊ και, κυρίως, ο Μπιανκόν, πήγαν δεύτεροι πάνω στην μπάλα από τον Σουλεϊμάνοφ και τον Μορόν, επιτρέποντας στον Άρη να συνεχίσει μία πραγματικά καλή επίθεση.
Στη συνέχεια, ο Τσικίνιο κάθεται με τα χέρια στη μέση (!) και απλά…παρατηρεί, αντί να πάει να τον εμποδίσει, τον αντίπαλο αμυντικό χαφ Σιφουέντες να κατεβαίνει για να βοηθήσει τους επιθετικούς του και να πάρει εν τέλει την πάσα του Σουλεϊμάνοφ, ευρισκόμενος ολομόναχος στον άξονα.
Και τελικά, τον Ρόντινεϊ να ενεργεί απρόσεκτα και να βρίσκει το πόδι του Νταρίντα και δη χωρίς λόγο, αφού ο παίκτης του Άρη δεν είχε βρει θέση για σουτ.
Επιπλέον, ο Ρόντινεϊ βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση, την οποία κανονικά έπρεπε να κάλυπτε ο Μπιανκόν, πολύ απλά γιατί ο Γάλλος επέστρεφε με το πάσο του (!) από το σημείο στο οποίο τον είχε αποφύγει εύκολα ο Μορόν.
· Ήταν μόλις το 10ο λεπτό και πραγματικά είναι να απορεί κανείς για την άμυνα που υποτίθεται έβγαλε ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση. Υπενθυμίζοντας μας τις ευκαιρίες που του είχε κάνει τις προάλλες η Λαμία πάλι μέσα στο Καραϊσκάκη, ξανά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Για να αποδειχθεί ότι το μάθημα δεν έγινε μάθημα… ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube